Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Series of Darts Finals: Van Gerwen – Thornton

Programma Grand Slam of Darts: Raymond van Barneveld Danny Noppert Benito van de Pas Getty

World Series of Darts Finals 2015. Michael van Gerwen is favoriet, Phil Taylor begint als de hoogst geplaatste speler en wereldkampioen Gary Anderson speelt een thuiswedstrijd in Glasgow, alwaar dit weekend de allereerste World Series of Darts Finals plaatsvindt. 24 darters strijden om de titel in dit toernooi dat dit jaar voor het eerst op de PDC toernooikalender staat.

World Series of Darts Finals 2015

Er zijn acht darters die zich direct hebben geplaatst op grond van hun prestaties in de World Series of Darts, een reeks toernooien die gedurende het afgelopen dartsseizoen over de hele wereld verspreid zijn gespeeld. Van Gerwen is als derde geplaatst doordat hij slechts de Dubai Darts Masters won. Bij andere events greep hij te vaak naast de titel. Adrian Lewis won de Auckland Darts Masters en deed het net iets beter dan Van Gerwen en daarmee is hij als tweede geplaatst.

Phil Taylor World Series of Darts Finals 2015Phil Taylor was over het jaar genomen de beste: hij won in Japan en in de Australische steden Perth en Sydney. En nu kijkt hij uit naar de finales van de World Series of Darts. “Het wordt een geweldig event en ik kijk er naar uit,” vertelde Taylor aan de PDC. “k was blij met hoe ik in de Grand Slam speelde, maar dit is een nieuwe week en ik ga alles geven wat ik heb. Taylor speelt zijn eerste wedstrijd vanavond, waar hem in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen Kyle Anderson en Dave Chisnall wacht.

“Kyle is in de afgelopen jaren doorgebroken en ik heb een aantal keren tegen hem gespeeld in de World Series, en hij is een grote belofte. Iedereen weet ook hoe goed Chizzy is – zijn negendarter tijdens de Grand Slam getuigt daarvan – dus het wordt zwaar,” aldus Taylor.

In de middag staan eerst de wedstrijden in de eerste ronde op het programma met daarin de Nederlander Benito van de Pas die speelt tegen Jamie Lewis. Ook de Belg Dimitri Van den Bergh maakt kans om de tweede ronde te halen maar zijn eerste tegenstander, de Duitser Max Hopp, is geen eenvoudige.

“Eerste World Series of Darts Finals enorm doel om te winnen”

Van Gerwen speelt vanavond zijn eerste wedstrijd waarin hij de winnaar van de wedstrijd tussen Devon Petersen en Robert Thornton als tegenstander zal hebben. “Het is een geweldige tijd voor mij en ik speel de laatste tijd toch wel mijn beste darts, en het zou geweldig zijn als ik dat dit weeked zou kunnen volhouden.” Zei van Gerwen. “Ik probeer altijd om ieder tournooi te winnen maar dit is de eerste World Series of Darts Finals en het is een enorm doel voor mij om dit te winnen. De World Series waren fantastisch en we hebben vijf geweldige events ober de hele wereld gehad – maar ik zou het heel fijn vinden als ik degene kan zijn die dit jaar de Finale-kampioen kan zijn.”

Raymond van Barneveld neemt het eerder op de avond op tegen de winnaar uit de match tussen Michael Smith en Mark Webster. Smith is een voormalig wereldkampioen bij de jeugd en inmiddels staat hij achtste in de PDC Order of Merit en Webster haalde afgelopen maand de finale van de World Grand Prix.

Programma World Series of Darts Finals

Zaterdag 21 november, Eerste Ronde, ‘s middags vanaf 14.45 uur
Simon Whitlock v Rowby-John Rodriguez 4-6
Benito van de Pas v Jamie Lewis 4-6
Max Hopp v Dimitri Van den Bergh 6-3
Michael Smith v Mark Webster 4-6
Keegan Brown v Ian White 6-4
Kyle Anderson v Dave Chisnall 4-6
Devon Petersen v Robert Thornton 3-6
Terry Jenkins v Chris Dobey 6-5
Best of 11 legs

World Series of Darts Finals, Tweede Ronde


’s Avonds vanaf 20.00 uur

Stephen Bunting (8) – Rowby-John Rodriguez
James Wade (5) – Jamie Lewis
Peter Wright (4) – Max Hopp
Raymond van Barneveld (6) – Mark Webster
Adrian Lewis (2) – Keegan Brown
Phil Taylor (1) – Dave Chisnall
Michael van Gerwen (3) – Robert Thornton
Gary Anderson (7) – Terry Jenkins
Best of 11 legs

Back To Top