Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay Darts 2016: Raymond van Barneveld

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

World Matchplay Darts 2016. Vanavond speelt Raymond van Barneveld in de eerste ronde van World Matchplay Darts tegen Brendan Dolan. Jelle Klaasen opent de avond om 20:00 uur tegen Steve Beaton.

Jelle Klaasen – Steve Beaton

Zaterdag en zondag kwamen er al enkele Nederlandse darters in actie in Blackpool, maar van hen overleefde alleen Michael van Gerwen. En hoe, want hij blies Jamie Caven met 10-0 van het podium. Klaasen kan dus als tweede Nederlander de laatste zestien bereiken.

Sinds Jelle Klaasen begin dit jaar de halve finale bereikte van het WK Darts, hebben we hem niet op veel grote toernooien meer gezien. De kersverse vader dook in maart nog op bij het UK Open, waar hij ook tot de laatste vier behoorde. Op de PDC Order of Merit staat hij tiende en het zal toch een van zijn doelen zijn om volgend jaar toe te worden gelaten tot de Premier League Darts. Zijn kansen daarop zouden stijgen als hij iets steviger in die top tien komt te staan.

De 52-jarige Steve Beaton staat 26e op de ranking. De laatste keer dat “Adonis” veel dartsharten sneller liet kloppen was in 2009, toen hij tweede werd op het EK. Sindsdien kwam hij bij de majors nooit meer voorbij de achtste finale.

Raymond van Barneveld – Brendan Dolan

Ook voor Raymond van Barneveld geldt dat hij toch al een aardig tijdje niets meer heeft gewonnen. In 2014 won hij de Premier League Darts en de PDC World Cup of Darts (samen met Van Gerwen), daarna was er alleen nog een individuele finaleplek bij de Auckland Masters in 2015. In de Order of Merit staat hij elfde en wil het al tijdenlang niet lukken om een vaste waarde in de top tien te zijn.

Dolan, nummer 21, beleefde zijn beste jaren in 2011 en 2012, toen hij onder meer finalist was bij de World Grand Prix (2011). Op de grotere toernooien overleefd hij zelden meer dan een ronde.

Voorspellingen op World Matchplay Darts

Programma World Matchplay Darts 2016

maandag 18 juli 2016
Eerste ronde, van 20:00 (NL tijd) tot 00:00
Jelle Klaasen – Steve Beaton
Raymond van Barneveld – Brendan Dolan
Phil Taylor – Robbie Green
Michael Smith – Simon Whitlock

Back To Top