Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay Darts live: Van Gerwen – Lewis

Michael van Gerwen World Matchplay Darts 2015

Programma World Matchplay Darts 2015. Michael van Gerwen speelt dinsdag 21 juli zijn tweede ronde partij op de World Matchplay Darts 2015. De huidige nummer één van de wereld treft in de derde partij van de avond de ongeplaatste Jamie Lewis.

‘Mighty Mike’ bereikte afgelopen zaterdag de tweede ronde dankzij een 10-4 overwinning op landgenoot Benito van de Pas. De 23-jarige Lewis won op zijn beurt verrassend van de geplaatste speler Justin Pipe. Het werd 10-7 voor de darter uit Wales.

Van Gerwen en ‘Rasta’ stonden drie keer eerder tegenover elkaar op een officieel toernooi. De huidige head-to-head stand is 3-0 in het voordeel van de Nederlander. Opvallend genoeg werden alle wedstrijden met dezelfde cijfers gewonnen: 6-1. Hier zal vanavond verandering in komen, want er wordt in een best-of-25 format gespeeld.

De winnaar van de wedstrijd tussen Van Gerwen en Lewis gaat in de kwartfinale spelen tegen de winnaar van het duel tussen Simon Whitlock, in de eerste ronde te sterk voor Jelle Klaasen, en Ian White.

Programma World Matchplay Darts dinsdag 21 juli

Tweede ronde (20.00 uur – 24.00 uur)
Peter Wright – Andrew Gilding
Simon Whitlock – Ian White
Michael van Gerwen – Jamie Lewis
Adrian Lewis – Gerwyn Price

Van Barneveld verliest van Hamilton op World Matchplay Darts

Raymond van Barneveld is voor het eerst in zijn carrière blijven steken in de eerste ronde van de BetVictor World Matchplay Darts. De Hagenaar kende een dramatisch begin van de partij tegen Andy Hamilton en kon dit, ondanks een korte comeback, niet meer goedmaken: 10-7.

‘’Ik wist vooraf dat het een zware wedstrijd zou gaan worden, maar ik heb het overleefd’’, aldus Hamilton op PDC.tv. ‘’Dit toernooi lijkt altijd het beste in mezelf naar boven te halen. Ik houd van Blackpool en van dit publiek, en ik heb altijd een fijn gevoel als ik hier het podium opstap.’’

‘’De laatste zes maanden waren dramatisch voor mij, maar er zijn ook nog zes maanden te gaan. Als ik goed speel kan ik er een mooie wedstrijd van maken tegen Phil, dus ik hoop dat ik weer net iets beter kan spelen dan tegen Raymond.’’

Uitslagen World Matchplay maandag 20 juli

Keegan Brown – Robert Thornton 10-7
Dave Chisnall – Jamie Caven 13-11
Phil Taylor – John Henderson 10-2
Andy Hamilton – Raymond van Barneveld 10-7

Back To Top