Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay Darts live: Phil Taylor – Andy Hamilton

Phil Taylor World Matchplay Darts 2015

Programma World Matchplay Darts 2015. Titelverdediger Phil Taylor komt woensdag 22 juli voor de tweede keer in actie op de World Matchplay Darts 2015. ‘The Power’ neemt het in de derde partij van de avond op tegen Andy Hamilton.

Taylor bereikte de tweede ronde dankzij een gemakkelijke overwinning op John Henderson. ‘The Hammer’ rekende in de vorige ronde af met Raymond van Barneveld. De Nederlander leek nog terug in de wedstrijd te komen, maar het verschil dat Hamilton voor de break had opgebouwd was niet meer overbrugbaar.

Taylor favoriet voor kwartfinale World Matchplay Darts

De bookmakers hebben Taylor aangewezen als gedoodverfde favoriet voor deze wedstrijd. De twee ervaren spelers zijn geen onbekende voor elkaar, ze troffen elkaar namelijk vijftien keer eerder op een officieel toernooi. De huidige head-to-head tussenstand is maar liefst 11-4 in het voordeel van de huidige nummer twee van de wereld. De laatste zege van Hamilton op de beste darter aller tijden dateert van september 2013.

Programma World Matchplay Darts woensdag 22 juli

Tweede ronde (20.00 uur – 24.00 uur)
Dave Chisnall – Keegan Brown
James Wade – Brendan Dolan
Phil Taylor – Andy Hamilton
Gary Anderson – Mensur Suljovic

Van Gerwen in stijl naar kwartfinale World Matchplay Darts

Michael van Gerwen heeft zich met grote overmacht geplaatst voor de kwartfinale van de World Matchplay 2015. De Brabander rekende met 13-2 af met Jamie Lewis en noteerde het vier na hoogste gemiddelde ooit in Blackpool: 110.93.

‘’Het is een statement voor mezelf en voor de andere spelers’’, vertelde ‘Mighty Mike’ na afloop van zijn partij. ‘’Jamie scoorde prima, maar ik gaf hem gewoonweg geen enkele kans. Ook mijn finishes waren vandaag briljant en ik hoop dat ik deze vorm vast kan houden.’’

‘’Je haalt niet iedere wedstrijd zo’n gemiddelde als dit, dus het is wel speciaal. Ik kijk nu al uit naar mijn wedstrijd tegen Ian op donderdag. Ik moet geconcentreerd blijven en zorgen dat ik het beste uit mezelf haal.’’

Uitslagen World Matchplay Darts dinsdag 21 juli

Peter Wright – Andrew Gilding 13-7
Ian White – Simon Whitlock 13-9
Michael van Gerwen – Jamie Lewis 13-2
Gerwyn Price – Adrian Lewis 13-10

Back To Top