Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay Darts halve finales LIVE: Van Gerwen – Wright

Peter Wright World Matchplay Darts 2015

Programma World Matchplay Darts 2015. Vanavond staan er twee geweldige dartswedstrijden op het programma in de World Matchplay Darts 2015 dat in de Winter Gardens in het Engelse Blackpool: Om acht uur speelt Phil Taylor tegen James Wade en daarna neemt Michael van Gerwen het op tegen Peter Wright.

Phil Taylor bereikte de halve finales gisteren na zijn overwinning op Dave Chisnall , die hij met 16-8 versloeg. Taylor won het lucratieve toernooi al zeven keer op rij en is van plan om daar zondag een achtste zege aan vast te plakken. Met zijn vorm zit het duidelijk wel goed: Tegen Chizzy was de oude meester oppermachtig als vanouds. Hij liet zijn opponent een paar legs pakken in de openingsfase van de wedstrijd om er vervolgens rücksichtslos overheen te denderen. Taylor liep eenvoudig uit naar 5-2 waarna Chisnall tot 8-4 kon terugkomen. Zijn volgende twee legs pakte Chisnall echter pas nadat Taylor er al veertien had geturfd. Hij kon nog naar 15-8 terugkomen, maar Taylor bleek het beste voor het laatst te hebben bewaard: Via een 180 en 177 kon hij uit op dubbel 16 en daarmee gooide ‘The Power’ een 12-darter om zijn plaats in de halve eindstrijd te boeken.

James Wade behaalde zijn plek in de halve eindstrijd na een zege op de Oostenrijker Mensur Suljovic die overigens een fantastisch toernooi heeft gespeeld. Hoewel hij vroeg in de wedstrijd al op achterstand kwam, maakte hij het Wade in de slotfase van de wedstrijd niet makkelijk. Van een 12-5 achterstand kon de Oostenrijker terugkomen naar 13-11 waarna Wade zich herstelde en het initiatief weer nam. De laatste drie legs gingen naar Wade die vanavond mag strijden om een plek in de finale.

Uitslagen World Matchplay Darts vrijdag 25 juli 2015 – kwartfinales

James Wade 16-11 Mensur Suljovic
Phil Taylor 16-8 Dave Chisnall

Taylor zou met het winnen van het World Matchplay Darts 2015 niet alleen een achtste titel op rij binnenhalen, het zou ook zijn zestiende overwinning zijn op dit klassieke dartstoernooi. Al is Chisnall een van de beste darters van dit moment, speelde Taylor gisteren weer met de dodelijke precisie die we van hem kennen en in lange tijd niet van hem hebben gezien en daar is vrijwel geen kruid tegen gewassen. Als hij die vorm vast kan houden, heeft Wade geen schijn van kans tegen ‘The Power’. Van de 58 wedstrijden die de mannen tegen elkaar speelden, wist Wade er maar acht te winnen. Taylor is dan ook bij de bookmakers favoriet (1.28) in de strijd tegen Wade (3.70).

Michael van Gerwen – Peter Wright World Matchplay Darts 2015

Eerder op de avond neemt Michael van Gerwen het op tegen Peter Wright en daarmee krijgt Mighty Mike de kans om revanche te nemen voor de verloren halve finale van de Japan Darts Masters van afgelopen maand. Snakebite was daar met 8-7 net een maatje te groot voor de Kale Sloopkogel uit Vlijmen. Meestal is het andersom. Van Gerwen won inmiddels 26 van de 15 wedstrijden die hij tegen Wright speelde en een keer waren beiden heren even sterk. Van Gerwen is dan ook dik favoriet (1.20) om zich ten koste van Wright te plaatsen voor de finale die morgen wordt gespeeld.

Michael van Gerwen bereikte de halve finale na een 16-13 overwinning op Ian White. Als Van Gerwen de finale van het World Matchplay Darts haalt, is de kans erg groot dat hij tegenover Phil Taylor op het podium staat. Ook voor de titel is Mighty Mike favoriet (1.73) en komt Taylor op de tweede plaats (2.75). Van de vier overgebleven mannen worden de kansen van Peter Wright om de titel in de wacht te slepen het laagst ingeschat (11.00).

Programma World Matchplay Darts 2015

Halve finales 26 juli: 20:00 – 00:00
Michael van Gerwen – Peter Wright
Phil Taylor – James Wade

Back To Top