Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay Darts 2016: Gary Anderson – Alan Norris

Programma World Matchplay Darts 2016: Gary Anderson – Alan Norris Getty

Programma World Matchplay 2016. Na het fantastische optreden van Michael van Gerwen op de openingsdag, is het zondag 17 juli de beurt aan wereldkampioen Gary Anderson. ‘The Flying Scotsman’ gaat spelen tegen Alan Norris.

Van Gerwen deelt whitewash uit

Michael van Gerwen heeft zich gisteren met grote overmacht geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay 2016. De titelverdediger was met maar liefst 10-0 te sterk voor Jamie Caven. Dinsdag speelt hij in de tweede ronde tegen Kyle Anderson.

‘’Dit is natuurlijk een heerlijke start voor me’’, vertelde Van Gerwen na afloop. ‘’Ik had dit niet verwacht en ben dan ook erg blij met mijn optreden. Toch denk ik dat ik nog beter kan, want ik speel nog niet op 100 procent van mijn kunnen. Ik hoop dat ik dat niveau later deze week nog kan laten zien.’’

Gary Anderson – Alan Norris

Gary Anderson hoopt dit jaar eindelijk een rol van betekenis te kunnen gaan spelen tijdens de World Matchplay. De huidige wereldkampioen begint het toernooi met een partij tegen Alan Norris, die tijdens het afgelopen WK Darts al liet zien een aardige pijl te kunnen gooien.

De combinatie Anderson en de World Matchplay is nog geen gelukkig huwelijk. Buiten zijn halve finaleplaats in 2014 kan de Schot namelijk nooit verder dan de tweede ronde. Vorig jaar was deze ronde ook al het eindstation, aangezien hij met 13-9 onderuit ging tegen de trage Mensur Suljovic.

Debutant Norris en Anderson stonden in het verleden één keer eerder tegenover elkaar. Deze ontmoeting vond eerder dit jaar plaats in Gibraltar. In een best-of- elf format was het de wereldkampioen die zich met 6-2 plaatste voor de volgende ronde.

Wedden op Anderson – Norris

Programma World Matchplay 2016 vandaag

14.10 uur: Stephen Bunting – Mensur Suljovic
15.05 uur: Kim Huybrechts – Gerwyn Price
16.00 uur: Justin Pipe – Terry Jenkins
17.00 uur: Ian White – Daryl Gurney
20.10 uur: James Wade – Mervyn King
21.05 uur: Mark Webster – Adrian Lewis
22.00 uur: Alan Norris – Gary Anderson
23.00 uur: Peter Wright – Joe Cullen

Back To Top