Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay Darts 2015: Van Gerwen – Van de Pas

Michael van Gerwen World Matchplay 2015

World Matchplay Darts. Vandaag gaat in Blackpool de BetVictor World Matchplay weer van start. Phil Taylor hoopt de komende week zijn zestiende titel te winnen, maar zal veel concurrentie ondervinden van Michael van Gerwen en Gary Anderson.

‘The Power’ is bezig aan een ongelooflijke reeks in Winter Gardens. De huidige nummer twee van de wereld wist het Major-toernooi inmiddels zeven keer op rij te winnen en is hierdoor maar liefst 35 wedstrijden op rij ongeslagen.

‘’De World Matchplay is een fantastisch toernooi en ik houd ervan om te spelen in Winter Gardens’’, aldus Taylor. ‘’Ik ben hier al jaren op rij erg succesvol en de fans zijn hier altijd geweldig. Ik hoop ook dit jaar de titel te winnen.’’

‘’Ik heb de laatste weken goed kunnen trainen en ik kijk ernaar uit om maandag het podium op te gaan voor mijn wedstrijd tegen John. Ik denk dat het een zware wedstrijd gaat worden, want hij is in goede vorm dit jaar.’’

Michael van Gerwen – Benito van de Pas World Matchplay Darts

Topseed Michael van Gerwen komt al op de openingsdag van de World Matchplay in actie. ‘Mighty Mike’ is in de eerste ronde gekoppeld aan Benito van de Pas, die zijn debuut maakt op het prestigieuze toernooi in Blackpool.

Vorig jaar reikte Van Gerwen het tot de finale, dit uiteindelijk verloren ging tegen zijn concurrent Taylor. ‘’Ik denk dat die ervaring mij sterker heeft gemaakt en ik ben meer dan ooit gefocust om dit jaar wel het toernooi te winnen’’, vertelde Van Gerwen op PDC.tv.

‘’Het winnen van de World Matchplay is een groot doel voor mij. Drie jaar geleden werd ik uitgeschakeld in de kwartfinale, twee jaar geleden in de halve finale en vorig jaar was ik verliezend finalist. Ik hoop dit jaar dus opnieuw een stap voorwaarts te zetten.’’

Peter Wright – Kim Huybrechts World Matchplay Darts

Op de eerste avond van de World Matchplay staat ook een onderonsje tussen twee spelers van de Premier League Darts op het programma. De flamboyante Peter Wright gaat namelijk spelen tegen Kim Huybrechts uit België.

De twee topspelers stonden twee jaar geleden ook tegenover elkaar in Winter Gardens. Destijds was het ‘Snakebite’ die met een 10-4 overwinning van het podium stapte. Dit jaar hoop Huybrechts, de huidige nummer vijftien van de wereld, aan het langste eind te trekken.

Programma World Matchplay Darts zaterdag 18 juli

Eerste ronde (20.00 – 00.00)
Simon Whitlock – Jelle Klaasen
Peter Wright – Kim Huybrechts
Michael van Gerwen – Benito van de Pas
Adrian Lewis – Joe Murnan

Back To Top