Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay Darts 2015: Dolan – Van der Voort

Gary Anderson World Matchplay Darts 2015

World Matchplay Darts. Topseed Michael van Gerwen heeft zich op de openingsdag zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde op de World Matchplay Darts2015. De Brabander rekende in de eerste ronde af met debutant Benito van de Pas: 10-4.

‘’Ik ben tevreden met mijn prestaties en dit is een goede overwinning voor mij’’, vertelde ‘Mighty Mike’. ‘’Benito is een fantastische speler en als hij zo doorgaat wordt het een topspeler in de toekomst.’’

‘’Ik heb nog een hoop te verbeteren, maar het is een mooie start. Drie jaar geleden werd ik uitgeschakeld in de kwartfinale, twee jaar geleden in de halve finale en vorig jaar in de finale. Ik hoop dit jaar nog een stap voorwaarts te zetten.’’

Whitlock verslaat Klaasen op World Matchplay Darts

Naast Van Gerwen en Van de Pas kwam gisteren ook Jelle Klaasen in actie op de BetVictor World Matchplay. ‘Cobra’ moest het opnemen tegen Simon Whitlock, maar kwam duidelijk te kort tegen ‘The Wizard’.

‘’Ik ben enorm blij met deze overwinning, zeker omdat het tegen een klasse speler als Jelle is. Jelle heeft de laatste weken laten zien dat hij in grote vorm is. Ik heb me zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op dit toernooi, dus het is mooi dat het zich nu uitbetaalt in een overwinning’’, aldus Whitlock.

Uitslagen World Matchplay Darts zaterdag 18 juli

Simon Whitlock – Jelle Klaasen 10-5
Michael van Gerwen – Benito van de Pas 10-4
Peter Wright – Kim Huybrechts 10-4
Adrian Lewis – Joe Murnan 10-7

Anderson speelt vanavond tegen Beaton

Vandaag staat er een dubbele sessie op het programma in Winter Gardens. De belangrijkste middagpartij gaat tussen Michael Smith en Gerwyn Price. De voormalig Wereldkampioen bij de jeugd wil graag schitteren op een televisietoernooi, maar hiervoor zal hij eerst ex-rugbyspeler Price moeten verslaan.

In de avond verschijnt naar Vincent van der Voort ook Gary Anderson op het podium. ‘The Flying Scotsman’ wil naast het Wereldkampioenschap en de Premier League Darts ook graag de World Matchplay aan zijn palmares toevoegen. In de eerste ronde treft hij Steve Beaton.

‘’Het is een mooi toernooi’’, vertelde Anderson op PDC.tv. ‘’Ik vind het al een fantastisch jaar tot nu toe en ik ga ook in Blackpool genieten. Ik ga het beste van mijzelf geven en ik kijk uit naar ieder toernooi dat ik op dit moment speel.’’

Programma World Matchplay Darts zondag 19 juli

Eerste ronde (14.00 – 18.00 uur)
Mervyn King v Andrew Gilding
Ian White v Stephen Bunting
Justin Pipe v Jamie Lewis
Michael Smith v Gerwyn Price

Eerste ronde (20.00 – 24.00 uur)
Brendan Dolan v Vincent van der Voort
Terry Jenkins v Mensur Suljovic
Gary Anderson v Steve Beaton
James Wade v Kyle Anderson

Back To Top