Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay 2017: Van Gerwen genadeloos afgestraft, Taylor naar halve finale

Phil Taylor - Beste darter

World Matchplay 2017. Phil Taylor maakte gisteren een einde aan Michael van Gerwen’s droom om een derde World Matchplay-titel op rij te veroveren. Van Gerwen had een slechte dag, liet teveel dubbels liggen en Taylor strafte hem ongenadig voor af. Daarmee komt er een einde aan een lange reeks overwinningen in tv-toernooien en majors die Van Gerwen sinds het WK van 2016 allemaal wist te winnen.

Natuurlijk baalde Van Gerwen enorm door zijn nederlaag, en legde de schuld bij zichzelf. Het slaat nergens op wat ik doe, dit mag gewoon niet gebeuren, ik was niet scherp genoeg” zei Van Gerwen tegen RTL 7. “Bij vlagen was het oké, maar tegen Phil moet je de hele wedstrijd bij de les zijn. Iedere kans die hij kreeg, pakte hij. De kansen die ik kreeg, heb ik niet benut. Maar ik moet het accepteren, hoe pijnlijk het ook is.”

Wedden op darts? Zie onder. Inzetten doe je bij Mr Green!

Phil Taylor – Adrian Lewis halve finale World Matchplay

Taylor maakt nu kans om zijn zeventiende World Matchplay finale te halen en zijn zestiende titel te winnen. Net nu iedereen ‘the Power’ al had opgegeven… Taylor speelt in de halve finale tegen zijn plaatsgenoot uit Stoke-on-Trent en leerling Adrian Lewis. Een klassieker dus.

Het wordt de 73ste keer dat de mannen tegenover elkaar staan in een groot dartstoernooi. De overall-stand van hun ontmoetingen is 53-17, maar daarbij moet worden opgemerkt dat Lewis zes van die tien laatste wedstrijden won. Statistisch is Lewis hier dus iets in het voordeel, maar na Phil Taylor’s optreden tegen Van Gerwen liggen de zaken plotseling net wat anders. Mr Green noteert Taylor dan ook als favoriet met odds van 1.40, tegenover 3.00 voor Lewis.

Bovendien is er twijfel aan de fitheid van Lewis, die eerder deze maand een operatie aan zijn rug heeft ondergaan waar hij nog steeds van herstellende is. Voor Adrian Lewis wordt het zijn vierde halve finale op het World Matchplay. Hij bereikte de laatste vier via een overwinning van 16-13 op Alan Norris.

Daryl Gurney – Peter Wright

In de andere halve finale spelen Daryl Gurney en Peter Wright tegen elkaar. Wright, de huidige nummer drie van de wereld, heeft tot nu toe een zeer succesvol jaar achter de rug en won al meerdere grote titels. Dat Daryl Gurney de halve finale heeft bereikt, is nog steeds een beetje verrassing. ‘Superchin’ is nog een beetje een buitenstaander maar zijn ster is snel rijzende. Voor Wright wordt deze match vooral een kans om revanche te nemen op de Noord-Ier die hem eerder deze maand uitschakelde tijdens de US Darts Masters. Wright is uiteraard favoriet en noteert 1.46 voor een zege op Daryl Gurney. De Noord-ier noteert 2.75 bij Mr Green. Voor een negendarter in deze wedstrijd zijn de odds 17.00.

De odds voor wie de uiteindelijke winnaar wordt van het World Matchplay, zijn ook de moeite waard. Taylor is nu favoriet met 2.50 bij Mr Green en Wright noteert 2.63 Lewis noteert 6.00 en Gurney 7.00.

Programma en uitslagen World Matchplay 2017

Alan Norris – Adrian Lewis 13-16
Michael van Gerwen – Phil Taylor 6-16

Halve finale, zaterdag 29 juli (20.00 uur)
Daryl Gurney – Peter Wright
Phil Taylor – Adrian Lewis

Back To Top