Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay 2017: twee kwartfinales aan de oche

Peter Wright - Jeffrey de Zwaan op WK Darts programma vandaag

World Matchplay 2017. Michael van Gerwen is door naar de kwartfinales van het World Matchplay dartstoernooi. Morgen speelt hij tegen Phil Taylor die een 11-3 monsterzege boekte op Raymond van Barneveld.

Vanavond staan de eerste twee kwartfinales op het programma, met Daryl Gurney – Mensur Suljovic, en Darren Webster – Peter Wright.

Wedden op darts? Zie onder. Inzetten doe je bij Mr Green!

Michael van Gerwen en Phil Taylor door naar kwartfinale World Matchplay

Michael van Gerwen speelde gisterenavond tegen de Australiër Simon Whitlock die met 11-3 naar huis werd gestuurd. De Brabander ging goed van start en liep al snel uit naar een 8-1 voorsprong voordat Whitlock eindelijk wat tegengas begon te geven. Maar niet genoeg dus. MvG speelde goed, raakte 50% van zijn dubbels, gooide bijna nog de perfecte 170-finish, maar wel met een gemiddelde dat niet boven de 100 kwam, en dat had hij dan ook helemaal niet nodig in deze partij. Of zoals hij het zelf zei: “Er zit nog véél meer in de tank en in de volgende partij ga ik dat nodig hebben!”

Van Gerwen boekte voor zichzelf een droompartij tegen Phil Taylor in de kwartfinale, een wedstrijd waar hij erg naar uitkijkt, zeker nu Taylor (die aan het einde van het jaar afscheid neemt van de dartssport) zo sterk staat te spelen op het World Matchplay. “Op die wedstrijd moet ik me nu op focussen, want ik wil gewoon winnen,” zei MvG tegen SkySports.

Behalve Van Gerwen en Taylor zijn ook Alan Norris en Adrian Lewis door naar de kwartfinales. Ook zij spelen op vrijdag.

Daryl Gurney – Mensur Suljovic

Mensur Suljovic begint vanavond aan zijn kwartfinale tegen Daryl Gurney. Suljovic versloeg Justin Pipe in de tweede ronde en Gurney bereikte de laatste acht na een zinderende overwinning op Gary Anderson. Beide mannen zijn tamelijk nieuwe sterren aan het hoogste dartsfirmament en beiden spelen momenteel op een niveau dat ze nog niet eerder bereikten. Het wordt dan ook heel spannend om te zien hoe de verhoudingen nu zullen liggen. Ze troffen elkaar al negen keer eerder, Gurney won vijf keer en Suljovic vier keer.

Daryl Gurney – Mensur Suljovic Wedtips

Wedden op darts? Je mag verwachten dat de mannen elkaar ook in deze partij redelijk goed in stand kunnen houden en dat levert een spannende strijd op. De bookmakers zien Gurney als winnaar te voorschijn komen en Mr Green noteert 1.58. De kansen voor winst door Suljovic staan met 2.38 genoteerd. Wij denken dat de Oostenrijker gaat winnen, en dat hij dat doet met een correcte score van 10-16, waarvoor Mr Green 21.00 noteert.

Darren Webster – Peter Wright

In de tweede kwartfinale die vandaag wordt gespeeld neemt Darren Webster het op tegen Peter Wright. De Schot boekte zijn plek met een 11-4 overwinning op de Spanjaard Cristo Reyes en wordt getipt als finalist. Webster bereikte de kwartfinales met een 11-7 zege op Steve West. Op papier wordt het een ongelijks strijd tussen Wright en Webster, die elkaar elf keer eerder troffen. Negen keer was Wright de sterkste en twee keer won Webster. De laatste keer was in mei 2014 en gaat dus terug tot de periode waarin Wright nog een talent in de dop was.

Wedtips Darren Webster – Peter Wright

Wright is dan ook de favoriet van Mr Green die 1.15 noteert voor een zege van de Schot. Webster noteert 5.50 voor de winst. Voor Wright als ‘King of the Oche’ (winnaar + hoogste checkout + meeste 180’s) zijn de odds 2.25 bij Mr Green, wat al beter is. Dit is bijvoorbeeld goed te combineren met een ‘over – under’ weddenschap, waarbij de wedstrijd in minder dan 24.5 legs (odds 3.05) wordt beslist door Wright.

Programma en uitslagen World Matchplay 2017

Dave Chisnall – Alan Norris 12-14
Adrian Lewis – Rob Cross 11-8
Phil Taylor – Raymond van Barneveld 11-3
Michael van Gerwen – Simon Whitlock 11-3

kwartfinales, 20.00 uur
Daryl Gurney – Mensur Suljovic
Darren Webster – Peter Wright

Back To Top