Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Matchplay 2017: Phil Taylor – Raymond van Barneveld

Programma World Matchplay 2017: Phil Taylor - Raymond van Barneveld wedden Getty

Word Matchplay 2017. Woensdag speelt titelhouder Michael van Gerwen in de tweede ronde van het World Matchplay darts tegen Simon Whitlock. De partij begint circa 23:00 uur Nederlandse tijd. Daarvoor, rond 22:00 uur, betreden Phil Taylor en Raymond van Barneveld het podium in Blackpool.

Dinsdag nam Gary Anderson afscheid van het toernooi. De Schot heeft nog nooit de finale bereikt en zal dus weer minstens een jaar moeten wachten om dit prestigieuze evenement onder de duim te krijgen. Dary Gurney versloeg hem met 11-9 nadat hij met 0-3 achterstond. Anderson was vooral erg slordig met het finishen. Peter Wright blijft wel op titelkoers. De andere prominente Schot versloeg het opkomende talent Cristo Reyes gedecideerd met 11-4.

Wedden op darts? Zie onder. Inzetten doe je bij Mr Green!

Raymond van Barneveld – Phil Taylor

Barney tegen The Power: het blijft een beladen affiche. Ook nu Phil Taylor zegt eindelijk echt afscheid te nemen van de sport en Van Barneveld niet meer de veelwinnaar is van vroeger. De Winter Gardens krijgen een nostalgische match voorgeschoteld die hopelijk niet doet verlangen naar de clashes uit het verleden. En waarom ook niet, want beide heren kunnen nog steeds een zeer hoog niveau bereiken.

Taylor heeft deze titel liefst vijftien keer eerder gewonnen. Dat is niet ongewoon op het CV van de man uit Stoke. Bij zo ongeveer elk toernooi van de PDC is hij de recordhouder qua titels. In de eerste ronde was hij routineus tegen Gerwyn Price (10-5) en wierp hij een gemiddelde van 94. De dubbels waren met 45 procent in orde, maar zijn eerste pijl viel erg vaak slecht, waardoor zijn moyenne daarvoor slechts 27 bedroeg. Prikt hij die er tegen Barney wat lekkerder in, dan krijgt de Hagenaar een lastige avond op het World Matchplay.

Van Barneveld versloeg Joe Cullen met 10-8 en hij maakte het zichzelf lastig door maar tien van de dertig mogelijkheden tot een finish te benutten. Sinds begin 2016 speelden ze zeven onderlinge duels en Taylor won er daarvan vijf.

Wedden op World Matchplay

Wedden op darts? Phil Taylor noteert @1.67 en Raymond van Barneveld @2.20 bij bookmaker Mr Green. We verwachten een lange match met minstens 19 legs; over 18,5 legs noteert @1.74.

Denk je dat Van Gerwen tegen Whitlock wint, meer 180’s gooit en de hoogste checkout produceert? Pak dan de notering van @1.80.

Programma World Matchplay

Tweede ronde, first to 11 legs, 20:00 tot 00:00 uur
Dave Chisnall – Alan Norris
Adrian Lewis – Rob Cross
Phil Taylor – Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen – Simon Whitlock

Back To Top