Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Grand Prix: Raymond van Barneveld – Gary Anderson live

Programma Players Championships Finals darts: Michael van Gerwen Getty

Vandaag staat Michael van Gerwen in de halve finale van de World Grand Prix tegenover Dave Chisnall. Om 20:00 uur Nederlandse tijd komen eerst Raymond van Barneveld en Gary Anderson op het podium.

Helaas moest er donderdag sowieso een van de drie Nederlanders van het toneel verdwijnen, want Barney was gekoppeld aan Benito van de Pas. Het werd 3-0 voor de Haagse veteraan. Mighty Mike drukte de heropleving van Simon Whitlock de kop in: 3-1.

Raymond van Barneveld – Gary Anderson

Deze mannen kennen elkaar door en door. En alhoewel de Schot de afgelopen twee jaar sterker heeft gepresteerd dan de Haagse dartspionier, wist Raymond van Barneveld de Flying Scotsman recentelijk toch aardig bij te houden. Hij won acht van de twintig laatste duels en verloor er elf (twee keer gelijk in de Premier League Darts).

In de kwartfinale verloor Anderson de openingsset van Kim Huybrechts, daarna ging de machine iets beter draaien, maar het absoluut geen optreden dat de huidige wereldkampioen waardig is. Een tikje beschaamd stapte Gary Anderson van het podium af, met een gemiddelde van slechts 83. Dat had te maken met dramatisch uitgooien: slechts zeven van de 24 legdarts gingen erin.
Van Barneveld verloor tegen Van de Pas maar een legje en liet op geen enkel vlak steken vallen. Qua scorend vermogen zal hij vermoedelijk Anderson niet bij kunnen houden, dus als hij de dubbels (zowel dubbel in als dubbel out is verplicht bij de World Grand Prix) weer weet te vinden, gaat hij gevaarlijk worden.

Michael van Gerwen – Dave Chisnall

Wat moeten we nog zeggen over Michael van Gerwen? ’s Werelds nummer een was weergaloos tegen Whitlock. De Australiër was lethaal op de dubbels met zeven uit acht, maar dat was niet genoeg. De Brabander speelde het klaar om ondanks dit zware format met begindubbels, toch zijn gemiddelde boven de honderd te parkeren: 103,1.

De partijen gaan nu om best of seven sets en zulke wat langere partijen zijn niet Chizzy’s sterke punt. De drie laatste onderlinge duels waarin minstens tien legs gewonnen moesten wonnen, won Mighty Mike met 11-7, 16-9 en 11-4.

Programma World Grand Prix

vrijdag 7 oktober 2016
20.15 uur Michael van Gerwen – Dave Chisnall
21.30 uur Raymond van Barneveld – Gary Anderson

Lees hier meer over live stream darts kijken: darten live stream

Back To Top