Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Grand Prix Live: Phil Taylor – Vincent van der Voort

Phil Taylor World Grand Prix 2015

PDC World Grand Prix. Vincent van der Voort speelt maandag 5 oktober zijn eerste ronde partij op de World Grand Prix 2015. ‘The Dutch Destroyer’ neemt het in de vijfde partij van de avond op tegen niemand minder dan Phil Taylor.

De 39-jarige Nederlander wist in 2011 en 2012 de laatste zestien te bereiken op dit PDC Major Event. Tegenstander Taylor zet hier maar liefst elf toernooioverwinningen tegenover. Zijn laatste titel behaalde hij in 2013, door in de finale af te rekenen met Dave Chisnall.

World Grand Prix 2015 live kijken? Bekijk hier de mogelijkheden.

De bookmakers hebben Taylor aangewezen als topfavoriet voor de overwinning. Van der Voort wist in zijn gehele carrière slechts één keer te winnen van de voormalig nummer één van de wereld. Tijdens de Grand Slam of Darts behaalde de Nederlander een 5-1 overwinning op Taylor.

Programma World Grand Prix 2015 maandag 5 oktober

20.15 uur: Simon Whitlock – Andrew Gilding
20.45 uur: Justin Pipe – Steve Beaton
21.15 uur: Mervyn King – Terry Jenkins
21.45 uur: James Wade – Mensur Suljovic
22.15 uur: Ian White – Jamie Caven
22.45 uur: Phil Taylor – Vincent van der Voort
23.15 uur: Gary Anderson – John Henderson
23.45 uur: Robert Thornton – Daryl Gurney

Van Gerwen ondanks setverlies naar tweede ronde World Grand Prix 2015

Michael van Gerwen heeft zich gisteren met enige moeite geplaatst voor de tweede ronde van de World Grand Prix Darts. De huidige nummer één van de wereld had een beslissende derde set nodig om de jeugd-Wereldkampioen Keegan Brown te verslaan.

‘’Mijn dubbels waren goed in de eerste set, maar daarna zakte het niveau een beetje weg. Keegan zette me goed onder druk in de tweede set en dit leverde hem setwinst op’’, aldus Van Gerwen, die deze week zijn derde World Grand Prix hoopt te winnen.

Jelle Klaasen was de tweede Nederlander die de openingsdag wist te overleven. De voormalig Lakeside-kampioen rekende in de eerste ronde af met Brendan Dolan. In de laatste partij van de avond werd het 2-1 voor ‘Cobra’.

‘’Ik speel de laatste maanden erg goed, maar tijdens TV-toernooien komt het er nog niet helemaal uit. Ik ben erg blij met deze overwinning, maar in de openingsset miste ik te veel dubbels. Gelukkig hield ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en trok ik de overwinning alsnog over de streep’’, vertelde Klaasen.

Uitslagen World Grand Prix 2015 zondag 4 oktober

William O’Connor – Jamie Lewis 1-2
Mark Webster – Stephen Bunting 2-1
Kim Huybrechts – Benito van de Pas 2-1
Michael Smith – Gerwyn Price 2-1
Peter Wright – Dave Chisnall 1-2
Michael van Gerwen – Keegan Brown 2-1
Adrian Lewis – Raymond van Barneveld 2-0
Jelle Klaasen – Brendan Dolan 2-1

Back To Top