Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Grand Prix Darts: Van der Voort – Jenkins

Vincent van der Voort World Grand Prix 2015

PDC World Grand Prix. Vincent van der Voort kan vanavond het voorbeeld van zijn landgenoten Jelle Klaasen en Michael van Gerwen volgen. De nummer twee van Nederland moet hiervoor wel zien af te rekenen met Terry Jenkins.

Van der Voort bereikte de tweede ronde dankzij een sensationele overwinning op Phil Taylor. De recordkampioen werd met 2-0 in sets aan de kant gezet door ‘The Dutch Destroyer’. Tegenstander Jenkins rekende in zijn openingspartij af met Mervyn King.

World Grand Prix 2015 live kijken? Bekijk hier de mogelijkheden.

Ondanks zijn fantastische partij wordt Van der Voort niet als favoriet gezien voor een plaats bij de laatste acht. Dit heeft mede te maken met zijn negatieve head-to-head stand tegen Jenkins. In twee voorgaande ontmoetingen, die beiden in 2010 plaatsvonden, ging de Nederlander onderuit.

Programma World Grand Prix woensdag 7 oktober

20.00 uur: Robert Thornton – Justin Pipe
21.00 uur: Simon Whitlock – Mensur Suljovic
22.00 uur: Vincent van der Voort – Terry Jenkins
23.00 uur: Gary Anderson – Ian White

Klaasen en Van Gerwen naar kwartfinale World Grand Prix

De 30-jarige Klaasen en Van Gerwen hebben zich gisteren weten te plaatsen voor de laatste acht spelers tijdens de World Grand Prix 2015. ‘Cobra’ rekende in een spannende wedstrijd af met Dave Chisnall en Van Gerwen kwam een slordige start te boven tegen Kim Huybrechts.

‘’Ik voel me erg goed, want ik heb een erg zware wedstrijd gewonnen’’, aldus Klaasen. ‘’Ik miste weinig pijlen om te openen en ook mijn finishes liepen goed, dus ik ben erg tevreden over mijn eigen prestatie.’’

‘’Twee jaar geleden verloor ik van Gary Anderson en won ik niet één leg, en nu sta ik in de kwartfinale. Het is erg fijn om te zien dat al het harde werken in de laatste anderhalf jaar zich nu begint uit te betalen.’’

Van Gerwen wil hattrick winnen

Michael van Gerwen World Grand Prix 2015‘’Ik ben erg blij met deze overwinning, maar ik heb niet gespeeld zoals ik graag zou willen’’, blikte Van Gerwen terug op zijn partij. ‘’Ik voelde me fantastisch tijdens het ingooien, maar zodra ik het podium op kwam voelde ik zenuwen.’’

‘’Ik wilde graag in het toernooi blijven en dat is me gelukt. Ik wil er alles aan doen om mijn titel te prolongeren, zodat ik een hattrick te pakken heb’’, vertelde Michael van Gerwen , die in de kwartfinale gaat spelen tegen Jamie Lewis.

Uitslagen World Grand Prix dinsdag 6 oktober

Michael Smith – Jamie Lewis 2-3
Dave Chisnall – Jelle Klaasen 2-3
Michael van Gerwen – Kim Huybrechts 3-1
Adrian Lewis – Mark Webster 0-3

Win 2 kaarten voor het European Championship Darts

Wil jij live aanwezig zijn op de finaledag van het EK Darts 2015 in Hasselt? Doe dan mee met onze win actie en maak kans op 2 kaarten voor het European Championship Darts of bestel zelf je kaarten.

Back To Top