Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Grand Prix Darts: Michael van Gerwen – Kim Huybrechts

European Darts Grand Prix: Huybrechts titelverdediger Sindelfingen

World Grand Prix Darts 2015. Michael van Gerwen komt vanavond voor de tweede keer in actie tijdens de World Grand Prix 2015 in Dublin. De huidige nummer één van de wereld gaat om 22.00 uur Nederlandse tijd spelen tegen Kim Huybrechts.

‘Mighty Mike’ bereikte de tweede ronde dankzij een moeizame overwinning op Keegan Brown. Na een uitstekende start zakte het niveau van de Nederlander weg en had hij alsnog een derde set nodig om de laatste zestien te bereiken.

World Grand Prix 2015 live kijken? Bekijk hier de mogelijkheden.

Tegenstander Huybrechts speelt voor de tweede keer dit toernooi tegen een Nederlander. In de eerste ronde rekende ‘the Hurricane’ af met Benito van de Pas. Van de Pas had de wedstrijd in handen, maar gaf de zege alsnog weg na het missen van een aantal belangrijke dubbels.

Het is geen verrassing dat de bookmakers Van Gerwen hebben aangewezen als favoriet voor de zege. Toch mag een overwinning van Huybrechts, die bovendien een voorsprong heeft in onderlinge ontmoetingen, niet uitgesloten worden.

Jelle Klaasen – Dave Chisnall

Jelle Klaasen is de tweede Nederlander die op dinsdag 6 oktober in actie komt. ‘Cobra’ neemt het in de tweede partij van de avond op tegen Dave Chisnall, die in de eerste ronde ontsnapte aan een nederlaag tegen Peter Wright.

Klaasen en ‘Chizzy’ stonden vier keer eerder tegenover elkaar op een officieel toernooi. De laatste confrontatie stond in juli 2015 op het programma en werd met maar liefst 6-1 gewonnen door de 30-jarige Klaasen. De bookmakers rekenen echter niet op een nieuwe overwinning van de Nederlander en hebben Chisnall aangewezen als favoriet.

Programma World Grand Prix dinsdag 6 oktober

20.10 uur: Michael Smith – Jamie Lewis
21.00 uur: Dave Chisnall – Jelle Klaasen
22.00 uur: Michael van Gerwen – Kim Huybrechts
23.00 uur: Adrian Lewis – Mark Webster

Van der Voort stunt met overwinning op Taylor

Vincent van der Voort World Grand Prix 2015Vincent van der Voort heeft op fantastische wijze de tweede ronde bereikt tijdens de World Grand Prix 2015. ‘The Dutch Destroyer’ rekende in de openingsronde af met niemand minder dan Phil Taylor. Het werd 2-0 in sets voor de Nederlander, die in de tweede ronde gaat spelen tegen Terry Jenkins.

‘’Phil is de beste speler aller tijdens en het voelt fantastisch om van hem te winnen’’, aldus Van der Voort na afloop van zijn zege. ‘’Ik was erg gefocust op de overwinning en ben blij dat het gelukt is. Mijn finishes vielen gelukkig goed, die laten me namelijk nog wel eens in de steek.’’

Uitslagen World Grand Prix maandag 5 oktober

Andrew Gilding – Simon Whitlock 0-2
Justin Pipe – Steve Beaton 2-1
Mervyn King – Terry Jenkins 1-2
James Wade – Mensur Suljovic 1-2
Ian White – Jamie Caven 2-0
Vincent van der Voort – Phil Taylor 2-0
Gary Anderson – John Henderson 2-0
Robert Thornton – Daryl Gurney 2-0

Back To Top