Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Grand Prix 2016: Michael van Gerwen – Steve Beaton

Michael van Gerwen World Grand Prix 2016

Unibet World Grand Prix Darts 2016. Maandag speelt Michael van Gerwen in de openingsronde van de World Grand Prix tegen Steve Beaton. Meer toppers beginnen in het Citywest Hotel te Dublin aan het toernooi, waaronder Phil Taylor tegen Steve West en Peter Wright versus Brendan Dolan.

Zondag stonden de eerste acht partijen van de eerste ronde op het menu. Benito van der Pas vond een weg naar de tweede ronde door Gerwyn Price te verslaan met 0-2. Jelle Klaassen had pech met de loting en dolf het onderspit tegen James Wade met 2-1. Raymond van Barneveld behaalde de volgende ronde na een 0-2 overwinning op Mervyn King.

En dat zijn uitslagen in sets, niet in legs, want de World Grand Prix hanteert hetzelfde scoresysteem als het wereldkampioenschap. Met als extraatje dat de darters een leg moeten beginnen met een dubbel.

Michael van Gerwen – Steve Beaton

Van Gerwen heeft zich evenals veel andere deelnemers opgewarmd voor deze major, door op vrijdag en zaterdag nog even twee Players Championship toernooitjes te spelen. Die vonden toch plaats in hetzelfde hotel te Dublin en competitie is altijd een betere training dan het oefenbord. En gelijk won hij maar weer even een titel. Zaterdag verloor hij in de vierde ronde van Simon Whitlock.

Beaton kwam in die twee opwarmers tot de kwartfinale en tweede ronde. De Lakeside-winnaar van 1996 is inmiddels 52 jaar en beleefde zijn beste jaren rond de eeuwwisseling. Van de achttien onderlinge duels won Mighty Mike er vijftien, waaronder de laatste negen.

Voor Van Gerwen heeft de World Grand Prix een speciale betekenis. In 2012 was het de eerste titel die hij won na zijn overstap van de dartsbond BDO naar PDC. “Ik steek in een goede vorm en denk alleen aan winnen. Dat is het enige doel”, zegt hij zonder opsmuk.

Wedden op darts

Programma World Grand Prix Darts 2016

Eerste ronde zondag 2 oktober – aanvang 20.00 uur
Dave Chisnall – Robbie Green
Mick McGowan – James Wilson
Mensur Suljovic – Daryl Gurney
Michael Smith (8) – Alan Norris
Joe Cullen – Simon Whitlock
Phil Taylor (4) – Steve West
Michael van Gerwen (1) – Steve Beaton
Peter Wright (5) – Brendan Dolan

Back To Top