Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Grand Prix: Michael van Gerwen – James Wilson LIVE

Programma World Grand Prix: Michael van Gerwen - James Wilson LIVE Getty

Vandaag treft Michael van Gerwen in de slotpartij van de avond James Wilson. De sessie wordt om 20:00 uur (NL tijd) geopend door Alan Norris en Simon Whitlock, zodat Mighty Mike zo ongeveer om 23:00 uur ten tonele verschijnt.

Dinsdag verschafte Benito van de Pas zich al toegang tot de laatste acht door Terry Jenkins te verslaan met 3-1. En de Benelux wordt in de kwartfinale ook vertegenwoordigd door Kim Huybrechts. De Belg, die een beetje uit de picture dreigde te verdwijnen, zette Stephen Bunting opzij met 3-0. Ook Raymond van Barneveld is door naar de WGP kwartfinale na een 3-0 winst op Adrian Lewis. Lewis had had in de tweede set veel moeite met het gooien van zijn dubbels. Barney profiteerde optimaal.

Michael van Gerwen – James Wilson

James Wilson is niet een naam die je vaak tegenkomt in de majors zoals de World Grand Prix. De Engelsman staat 48e op de PDC Order of Merit en stapte vorig jaar over van de BDO naar de PDC, zonder bijster veel successen te hebben geboekt bij eerstgenoemde bond. Tot nu toe is het dan ook sappelen geblazen voor de 44-jarige darter. Hij verdiende sinds zijn overstap 53.000 pond, terwijl Michael van Gerwen de lijst aanvoert met ruim 1,3 miljoen.

Is Mighty Mike dan ook 25 keer beter dan Wilson? In elk geval won hij de drie eerdere onderlinge ontmoetingen met een totale score van 18 voor en vijf tegen. In legs welteverstaan, maar hier in Dublin wordt gespeeld met sets. En niet te vergeten met het principe van dubbel in, dubbel out. De leg begint pas te tellen als een startdubbel is geworpen.

Wilson overleefde de eerste ronde tegen Mick McGowan, ook geen hoogvlieger. Het gemiddelde van Wilson mocht er best zijn: 90,1. Op zijn startdubbels scoorde hij 35 procent en op zijn checkouts 53 procent. Van Gerwen had een gemiddelde van 97,4, wierp 45 procent van zijn pogingen op een startdubbel in het juiste vakje en benutte 54 procent van zijn legdarts.

Programma World Grand Prix 2016

woensdag 5 oktober
Alan Norris – Simon Whitlock
Brendan Dolan – Dave Chisnall
Steve West – Daryl Gurney
Michael van Gerwen – James Wilson

Back To Top