Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Grand Prix: Michael van Gerwen in kwartfinale tegen Whitlock

Weddenschappen EK Darts finale winnaar voorspellen bookmakers Michael van Gerwen Getty

Vandaag vinden de kwartfinales van de World Grand Prix Darts plaats. In Dublin zullen maar liefst drie Nederlanders de oche bestormen. Michael van Gerwen speelt tegen Simon Whitlock, Raymond van Barneveld treft Benito van de Pas.

Van dit Oranjedrietal kwam gisteren alleen Mighty Mike in actie. De als eerste geplaatste Brabander werd niet op de proef gesteld door James Wilson. De Brit, die drie jaar geleden de Zuiderduin Masters won, ging er hard af: 3-0 in sets en 9-3 als we de onderliggende legs optellen.

Michael van Gerwen – Simon Whitlock

He’s back! Het is al een tijdje geleden dat Simon “the Wizard” Whitlock zijn puntbaard vertoonde in de latere fases van de grote toernooien. De Australische darter is op de ranglijst van dartbond PDC weggezakt naar plek twintig, terwijl hij jarenlang zo rond plek vijf zweefde. Sinds juli 2013 (EK) stond hij niet meer in de finale van een major. Afgelopen maandag versloeg hij echter op de WGP Joe Cullen en gisteren Alan Norris. In de eerste partij vanavond treft hij Van Gerwen.
ref=”/spelers/michael-van-gerwen/”>Michael van Gerwen moet je juist hard zoeken naar evenementen waarbij hij niet minstens doordringt tot de finale. Van de 24 onderlinge duels won Mighty Mike er 19 en verloor hij er vijf, waarvan de laatste keer afgelopen zaterdag nog. Toen werden in hetzelfde Dublinse hotel twee dagen achtereen een Players Championship georganiseerd. Op vrijdag won Mighty Mike het toernooitje nog, zaterdag was Whitlock met 6-3 te sterk in de kwartfinale.

Nu zal het om een langere partij gaan: best of 5 sets, waarbij elke set weer gaat om best of 5 legs.

Raymond van Barneveld – Benito van de Pas

Barney verloor in 2008 en 2009 de eindstrijd van de World Grand Prix. Dinsdag was hij oppermachtig tegen ex-wereldkampioen Adrian Lewis. Het werd 0-3 en de Hagenaar was messcherp op de doubles in (71 procent!) en ook op de doubles out (50 procent). Dat, en het gemiddelde van 97, is een niveau waar Van de Pas nog niet aan toe is. Maar of Raymond van Barneveld het kunststukje kan herhalen is natuurlijk de vraag, want de veteraan kampt al een paar jaar met consistentie.

Programma World Grand Prix

donderdag 6 oktober 2016 – aanvang 20.00 uur
Dave Chisnall – Daryl Gurney
Michael van Gerwen – Simon Whitlock
Raymond van Barneveld – Benito van de Pas
Gary Anderson – Kim Huybrechts

Back To Top