Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma World Cup of Darts 2015: Nederland – Zuid Afrika

Michael van Gerwen World Cup of Darts 2015

Bekijk hier de voorbeschouwing van de World Cup of Darts 2015 van zondag 14 juni.

World Cup of Darts 2015. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld spelen vandaag hun tweede wedstrijd op de World Cup Darts 2015. Na een gemakkelijke overwinning is Zuid-Afrika in de avondsessie de tweede tegenstander.

‘’De Verenigde Staten was een van de moeilijkste lotingen die we konden treffen, dus het is een goed resultaat voor ons’’, aldus Van Barneveld, die de Wereldbeker al twee keer eerder won: in 2010 met Co Stompé en in 2014 met Van Gerwen.

‘’Dit toernooi is totaal anders dan een toernooi met alleen singlewedstrijden, maar we weten waartoe we in staat zijn en we gaan onze uiterste best doen. Het is fijn dat we vanaf zaterdag ook singlewedstrijden krijgen, maar we spelen ook sterk als een team.’’

Programma World Cup of Darts 2015 zaterdag 13 juni

Middagsessie 14.00 – 18.00
België – Spanje
Australië – Gibraltar
Noord-Ierland – Nieuw Zeeland
Hong Kong – Ierland

Avondsessie 20.00 – 00.00
Schotland – Hongarije
Nederland – Zuid-Afrika
Engeland – Japan
Duitsland – Oostenrijk

Hong Kong stunt tegen Wales in eerste ronde World Cup of Darts 2015

Royden Lam en Scott MacKenzie hebben voor een grote verrassing gezorgd door in de eerste ronde af te rekenen met Mark Webster en Jamie Lewis uit Wales. Het dartduo uit Hong Kong speelden een overtuigende wedstrijd en stapte uiteindelijk met een 5-3 overwinning van het podium.

Wales begon goed aan de partij en Webster zorgde er met een 72 en 95 finish voor dat zijn land op een 2-1 voorsprong kwam. Hong Kong schakelde vervolgens een tandje bij en won de daaropvolgende drie legs, mede dankzij een 131 finish van Lam. Lam en MacKenzie gaven vervolgens deze voorsprong niet meer uit handen en gaan in de tweede ronde spelen tegen Ierland.

‘’We zijn erg blij met deze overwinning’’, vertelde Lam op PDC.tv. ‘’Ik was bang dat ik moeilijk kon gooien door een trillende hand, dat laat zien wat het voor ons betekent om voor je land uit te komen. Veel mensen zijn s ’nachts wakker gebleven om ons hier te kunnen zien spelen.’’

Uitslagen World Cup of Darts 2015 vrijdag 12 juni

Nieuw Zeeland – Canada 5-4
Hongarije – Zweden 5-2
Hong Kong – Wales 5-3
Ierland – Polen 5-0
Noord-Ierland – Thailand 5-2
Schotland – Singapore 5-1
Nederland – Verenigde Staten 5-2
Zuid-Afrika – Finland 5-4

Back To Top