Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma WK Darts 2017 LIVE: Mensur Suljovic – Ron Meulenkamp

Darts: Home Tour gaat vandaag verder met Ron Meulenkamp

PDC WK Darts 2017. Woensdag mag Ron Meulenkamp tegen Mensur Suljovic proberen om de eerste ronde van het WK Darts 2017 te overleven. Ook vandaag staan er van 20:00 tot ongeveer middernacht vier partijen op de agenda. Meulenkamp speelt in de tweede partij van de avond.

WK Darts 2017: Mensur Suljovic – Ron Meulenkamp

De 28-jarige Meulenkamp uit Heusden speelt zijn vierde WK; dit is zijn tweede optreden bij de variant van de PDC en daarvoor ging hij tweemaal onderuit op die van de BDO. Al met al wacht hij nog op zijn eerste winstpartij op een WK. Sowieso speelt en wint Meulenkamp amper partijen op het allerhoogste niveau. Dit is pas zijn derde major sinds hij in 2014 overstapte naar de PDC. Als nummer 73 van de ranglijst liggen de startbewijzen niet voor het oprapen.

Suljovic is in de afgelopen jaren wel een regelmatige gast op de meest prestigieuze toernooien. De 44-jarige Oostenrijker met Servische roots stond afgelopen oktober in de finale van het EK en bereikte vorig jaar de laatste vier bij twee majors. De rijp lijkt rijp voor de nummer acht van de Order of Merit om zijn beste WK ooit te spelen. Twee keer strandde hij in de derde ronde.

James Wade – Ronny Huybrechts

Drie keer behoorde Wade tot de laatste vier van het WK, in 2009, 2012 en 2013. Vorig jaar ging “The Machine” in de kwartfinale onderuit tegen de latere winnaar Gary Anderson. Bij de Grand Slam of Darts toonde hij met een finaleplaats aan het nog in zich te hebben, verder was 2016 een flets jaar. Sommigen noemen Wade de beste speler die nooit wereldkampioen werd. In de loting zit hij niet in de helft van Michael van Gerwen, dat is in elk geval gunstig.

Huybrechts is de oudere broek van Kim, de beste darter ooit uit België. Toch boekt Ronny de laatste tijd aansprekendere resultaten dan zijn broertje. De majors bleken echter tot nu toe onvruchtbare grond voor de 51-jarige Antwerpenaar.

Wedden op WK Darts 2017

Programma WK Darts 2017 vandaag

Volledig Speelschema WK Darts 2017
Woensdag 21 december 2016, 20:00 tot 00:00

Zoran Lerchbacher – Simon Stevenson (P)
Mensur Suljovic (8) – Ron Meulenkamp
James Wade (6) – Ronny Huybrechts
Robert Thornton (9) – Lerchbacher/Stevenson

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top