Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma WK Darts 2017 LIVE: Jelle Klaasen – Jeffrey de Graaf

Programma WK Darts 2017 LIVE: Jelle Klaasen - Jeffrey de Graaf

PDC WK Darts 2017. Donderdag krijgt het publiek in het Alexandra Palace drie Nederlandse darters te zien op het WK Darts 2017. Gisteren werd Ron Meulenkamp met 3-0 uitgeschakeld door Mensur Suljovic, hopelijk weten vanavond wel weer meer Nederlanders de tweede ronde te halen.

Op de laatste dag van de eerste ronde speelt Jelle Klaasen tegen landgenoot Jeffrey de Graaf en treft Vincent van der Voort de Duitser Max Hopp. Een Nederlander is dus sowieso door naar de volgende ronde.

Live WK Darts 2017 kijken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Jelle Klaasen – Jeffrey de Graaf

De 32-jarige Klaasen behaalde bij het vorige WK zijn beste resultaat ooit. Maar toch bewaart hij geen fijne herinneringen aan die halve finale tegen Gary Anderson, want hij werd met 6-0 weggevaagd. Op de halve finale van het UK Open na, wist Klaasen in het vervolg van 2016 zich niet meer te mengen in de strijd om de grote prijzen.

De 26-jarige De Graaf plaatste zich begin dit jaar voor het PDC-circuit. Sindsdien schrijft hij zich in voor elk toernooi waar hij welkom is. De resultaten blijven voorlopig uit, zoals de zeventigste plek op de ranking aantoont. En zijn vier eerdere deelnames aan Lakeside, het officieuze WK van de bond BDO, leverde geen enkele winstpartij op.

Vincent van der Voort – Max Hopp

De 41-jarige Van der Voort is een oude rot als het op WK’s aankomt. Hij speelde er zes bij de BDO en dit wordt tiende keer bij het vlaggenschip van de PDC. Tweemaal stond hij in de kwartfinale en nog nooit nam hij na de openingsronde afscheid. Maar Hopp is een lastige klant.

De twintigjarige Duitser, wereldkampioen bij de junioren in 2015, werd al twee jaar op rij meteen uitgeschakeld door een Nederlander (VD Voort en Van de Pas). Hij zal ontevreden zijn over 2016, want de progressie stokte. Zijn ranking was te laag voor de grote evenementen en op de vloertoernooien was het telkens al voor de halve finale over. En tegen een ervaren speler als The Dutch Destroyer, die ook nog eens zeer snel werpt, is er weinig ruimte om aan het zelfvertrouwen te werken.

Wedden op WK Darts 2017

Programma WK Darts 2017 vandaag

Donderdag 22 december 2016, 20:00 tot 00:00
Jelle KlaasenJeffrey de Graaf
Vincent van der Voort – Max Hopp
Dave Chisnall – Rowby-John Rodriguez
Kim Huybrechts – James Wilson

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen WK Darts 2017

Back To Top