Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma WK Darts 2016: vier Nederlanders in actie

Michael van Gerwen - Darren Webster WK Darts 2016

WK Darts 2016. Vandaag staan er vier Nederlanders en een Belg aan de oche op het WK Darts 2016 in Alexandra Palace. Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen spelen vandaag hun tweede ronde, evenals de Vlaamse Dimitri Van den Bergh.

WK Darts 2016: Dimitri Van den Bergh – Benito van de Pas

’s Middags neemt Benito van de Pas het op tegen Dimitri Van den Bergh. Van de Pas haalde de tweede ronde na een zege op de Duitser Max Hopp. Big Ben speelde de afgelopen twee jaar vijf keer tegen jeugdtalent Van den Bergh en won drie keer. Twee van gewonnen partijen waren in 2015. Van de Pas kan terugkijken op een paar hele sterke laatste maanden waarin hij de kwartfinale van het Players Championship haalde, en de Tilburger start dan ook als favoriet. 888sport noteert 1.46 voor Big Ben en 2.75 voor Van den Berg.

Vincent van der Voort – Kyle Anderson

Vincent van der Voort treft in Kyle Anderson zeker niet de eenvoudigste tegenstander. De Australiër, die sinds 2014 in Engeland woont, is sinds zijn verhuizing stukken sterker gaan spelen. Zo bereikte hij afgelopen jaar voor het eerst de tweede ronde van het WK Darts waar hij met 4-2 onderuit ging tegen Andy Hamilton maar wel nadat hij een negendarter gooide; ook kwam hij tot de achtste finale op het UK Open. Van der Voort is echter een routinier vergeleken met de jonge Australiër en noteert dan ook 1.68 tegenover de 2.20 voor Kyle Anderson.

Raymond van Barneveld – Stephen Bunting

Raymond van Barneveld - Stephen Bunting WK Darts 2016 De avond begint met een partij tussen twee oud-wereldkampioenen. Vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld speelt tegen oud-BDO-wereldkampioen Stephen Bunting. De mannen speelde zeven keer eerder tegen elkaar waarbij Barney zes keer won. Na het spelen van zijn eersterondepartij op dit WK liet Barney weten dat hij wat moeite had zich te concentreren omdat hij op het punt stond om opa te worden. Als de bevalling nog steeds niet heeft plaatsgevonden, zal Bunting een lastige tegenstander blijken. Vorig jaar kwamen de heren elkaar ook tegen op het WK: Van Barneveld maakte in de kwartfinale een einde aan de droom van de man uit St Helens, maar gaf na afloop aan onder de indruk te zijn van Bunting. Bunting noteert 2.20 en Van Barneveld blijft met 1.53 favoriet.

Michael van Gerwen – Darren Webster

Michael van Gerwen keert na de kerst terug op het podium in Alexandra Palace voor de tweede ronde waarin hij Darren Webster ontmoet. Ook zij troffen elkaar zeven keer eerder en Van Gerwen won zes van deze matches. Dat van Gerwen bijna onderuit ging in zijn eerste ronde tegen de Duitse Qualifier Eidams, zal Webster moed geven – Van Gerwen kan verslagen worden. Alleen denkt bookmaker 888sport daar anders over, die noteren 12.00 voor Webster en 1.04 voor Van Gerwen.

Programma WK Darts 2016 zondag 27 december 2015

Middag (14.00-18.00 uur)
14:00 uur: Michael Smith – Steve Beaton 4-2
15.30 uur: Dimitri Van den Bergh – Benito van de Pas 2-4
16.00 uur: Vincent van der Voort – Kyle Anderson 4-2

avond (20.00-00.00 uur)
20.00 uur: Raymond van Barneveld – Stephen Bunting 4-3
21.30 uur: James Wade – Wes Newton 4-0
23:00 uur: Michael van Gerwen – Darren Webster 4-0

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen WK Darts 2016

Back To Top