Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma WK Darts 2016 live: Alan Norris – Jelle Klaasen

Alan Norris - Jelle Klaasen WK Darts 2015

WK Darts 2016. Phil Taylor uitschakelen op een WK is niet velen gegeven. Het lukte Jelle Klaasen. The Cobra wil nu doorpakken in de kwartfinale tegen Alan Norris.

De 31-jarige Jelle Klaasen kende enkele jaren in de middenmoot van de PDC. Dit jaar lijkt hij zijn terugkeer naar de top van de dartswereld te maken. De kwartfinale van het PDC WK is al een prachtige prestatie, net als het uitschakelen van Phil Taylor. Maar Klaasen kan zichzelf een nog groter plezier doen door zijn succes door te zetten in de kwartfinale tegen Alan Norris.

WK Darts 2016: Alan Norris – Jelle Klaasen

Na zijn wereldtitel op de Lakeside in 2006 al waren de successen voor Jelle Klaasen spaarzaam. Het bleef bij enkele incidentele halve finales. Op het PDC WK kwam The Cobra in 2009 tot de kwartfinale, maar bleef het verder beperkt tot de eerste of tweede ronde. Dit WK lijkt hij weer terug van weggeweest. Joe Cullen, Mervyn King en Phil Taylor konden niet op tegen vooral de hoge scores van Klaasen en ook het vakkundig afmaken.

Jelle Klaasen, @1.37 bij 888sport, neemt het nu dus op tegen Alan Norris. De enige overgebleven ongeplaatste speler. Maar dat komt vooral doordat Norris pas dit jaar de overstap maakte naar de PDC. Klaasen beseft dat. “Hij is niet als hoogste geplaatst, maar staat niet voor niets bij de laatste acht. Ik zal weer goed moeten gooien om te winnen.”

Alan Norris, @3.20 bij 888sport, had zijn beste wedstrijd in de eerste ronde toen hij Robert Thornton uitschakelde. De finalist van Lakeside 2014 schakelde vervolgens Joe Murnan en Mark Webster uit. Maar het was niet met een overtuiging die Klaasen tot nu toe liet zien, ondanks het feit dat Norris pas twee sets verloor tot nu toe. Als Klaasen op hetzelfde niveau gooit als hij deed tegen Taylor, ligt de halve finale binnen handbereik.

Programma WK Darts 2016 vrijdag 1 januari

Kwartfinales, vanaf 14.00 uur:
14.00 uur: Alan Norris – Jelle Klaasen 4-5
16.00 uur: Gary Anderson – James Wade 5-1

Kwartfinales, vanaf 20.30
20.30 uur: Raymond van Barneveld – Michael Smith 5-4
22.30 uur: Adrian Lewis – Peter Wright 5-2

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen WK Darts 2016

Back To Top