Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma WK Darts 2016: Van der Voort en Taylor door

WK Darts maandag: Vincent van der Voort - Keane Barry

Lees hier de voorbeschouwing en programma WK Darts 2016 van zondag 20 december.

PDC WK Darts 2016. Michael van Gerwen en Christian Kist hebben zich gisteren geplaatst voor de tweede ronde van het PDC WK Darts. Vandaag spelen de Nederlandse qualifier Sven Groen en de reeds geplaatste Vincent van der Voort.

Van Gerwen ontsnapt ternauwernood aan Duitse Qualifier

Michael van Gerwen is door naar de tweede ronde na een partij die hem nog lang bij zal staan. De Duitse René Eidams, die de voorronde tegen de Thaise darter Thanawat Gaweenuntawong overleefde, bezorgde de nummer één van de wereld zeer benauwde momenten.

Live WK Darts 2016 kijken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Van Gerwen was als een tierelier van start gegaan en kon de eerste twee sets zonder echte tegenstand op zijn konto bijschrijven. En toen liet Van Gerwen Eidams in zijn spel komen en die ging aan de rol met de punten. Hij speelde sterk op zijn dubbels, scoorde flink wat 180’ers en er kwam ook nog een score van 177 voorbij. Het werd 2-2 in sets en dus kwam er een decider. Ook daarin bleef het spannend. Van Gerwen schakelde over naar zijn bekende hoogste versnelling en Eidams schakelde moeiteloos mee. Weer stond het 2-2 en dus moest er verder worden gespeeld tot er twee sets verschil waren. Nu bleek MVG net iets scherper te zijn dan zijn tegenstander en hij won met 4-2. In zijn volgende partij treft hij Darren Webster.

Christian Kist PDC WK Darts 2016Christian Kist, de voormalige wereldkampioen bij de BDO, heeft eveneens de tweede ronde gehaald. Vorig jaar deed hij voor het eerst mee op het PDC-WK maar ging toen al in de eerste ronde onderuit. Gisteren trof hij Justin Pipe tegen wei hij maar een keer eerder speelde en die hem toen finaal van het podium veegde. Nu was het omgekeerd en was het Pipe die moest inkasseren. Kist won met 3-0 in sets en zal in de tweede ronde tegen de winnaar uit de partij tussen Dave Chisnall en de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez.

Uitslagen vrijdag 18 december PDC WK

Qiang Sun 0-2 Mick McGowan (P)
John Henderson 1-3 Darren Webster
Justin Pipe 0-3 Christian Kist
Mark Webster 3-0 Mick McGowan
Thanawat Gaweenuntawong 0-2 Rene Eidams (P)
Brendan Dolan 0-3 Kyle Anderson
Kim Huybrechts 2-3 David Pallett
Michael van Gerwen 3-2 Rene Eidams

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen PDC WK Darts 2016

Vincent van der Voort – Laurence Ryder PDC WK Darts 2016

Vandaag staat er wederom een dubbel programma te wachten, waarin naast qualifier Sven Groen en Vincent van der Voort ook o.a. Ian White, Phil Taylor en Mensur Suljovic het podium betreden.

Vincent van der Voort en Laurence ‘Loz’ Ryder troffen elkaar nooit eerder. Ryder is een van de succesvolste Australische darters van dit moment, maar verloor wel van Raymond van Barneveld en Peter Wright tijdens de Perth Darts Masters en Sydney Darts Masters. Van der Voort is dan ook de duidelijke favoriet, zegt 888sport waar ze 1.10 voor de Lange Nederlander noteren, en 7.00 voor Ryder.

Programma PDC WK Darts 2016 – zaterdag 19 december 2015

Middag 14-18.00 uur
Kim Viljanen – Sven Groen (P) 2-1
Steve Beaton – Koha Kokiri 3-0
Ian White – Dimitri Van den Bergh 1-3
Kevin Painter – Kim Viljanen 3-0

Avond, 20.00-00 uur
Keita Ono – Alex Tagarao (P) 2-0
Simon Whitlock – Ricky Evans 2-3
Vincent van der Voort – Laurence Ryder 3-0
Phil Taylor – Keita Ono 3-0

Back To Top