Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma WK Darts 2016: Christian Kist en Gary Anderson in actie

WK Darts 2016

WK Darts 2016. Christian Kist is de eerste Nederlander die het podium in Alexandra Palace betreedt voor de tweede ronde van het WK Darts 2016 en daarin treft hij Dave Chisnall. Ook Gary Anderson, de huidige wereldkampioen, zet zijn volgende stap op weg naar zijn tweede wereldtitel darts.

Vandaag, op tweede kerstdag, gaat de tweede ronde van het PDC World Darts Championship van start. Er staan vandaag drie mooie wedstrijden op het programma.

WK Darts 2016: Ricky Evans – Jamie Caven

De avond begint met Ricky Evans en Jamie Caven. Evans bereikte de tweede ronde na een ongelooflijk knappe zege op Simon Whitlock die de partij al bijna in zijn zak had. De razendsnelle gooier uit Kettering is 25 jaar oud, staat op de 55ste plaats op de PDC-ranking en volgens Wayne Mardell is hij de snelste pijltjesgooier die hij ooit heeft gezien. Zijn bijnaam luidt dan ook ‘Rapid. De tweede ronde op het WK Darts halen is zo ongeveer zijn beste prestatie tot nu toe.

Live WK Darts 2016 kijken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Tegen Jamie Caven speelde Evans nooit eerder. Caven behaalde de laatste 32 van het PDC WK al vijf keer – en vloog er dan steeds uit. Hij won nooit een echt groot toernooi maar wel won hij een aantal Players Championship events. En dus is Caven favoriet met een notering van 1.68 bij 888sport. Evans noteert, dankzij het briljante optreden tegen Whitlock, een goede 2.20. De winnaar van deze partij komt in de derde ronde James Wade of Wes Newton tegen.

Dave Chisnall – Christian Kist

Dave Chisnall - Christian Kist WK Darts 2016Christian Kist boekte zijn eerste zege op dit WK tegen de sloom gooiende Justin Pipe die hij met 3-0 overtuigend uitschakelde. Een pracht van een overwinning die hem zelfvertrouwen zal schenken – en dat heeft hij hard nodig in de tweede ronde waar Dave Chisnall op hem wacht.

Chisnall, die momenteel 29.00 noteert bij 888sport, wordt nog steeds tot de grote kanshebbers gerekend. Maar Kist heeft al een wereldtitel op zak, en Chizzy niet. Bovendien zijn beiden ongeveer even sterk, als je kijkt naar hun eerdere ontmoetingen. Dat waren er vier, en beiden wonnen de helft van de keren. Kist won de twee parijen die in 2014 werden gespeeld, en Chisnall de laatste twee in 2015. Chisnall start als favoriet met een notering van 1.18 bij 888sport, en Kist noteert 5.00. Als Kist win speelt hij op 30 december tegen Ronny Huybrechts of Peter Wright.

Gary Anderson – Daryl Gurney

Anderson treft in de tweede ronde een ietwat lastige tegenstander in Daryl Gurney. Ook Anderson en Gurney kwamen elkaar vier keer eerder tegen wonnen elk twee keer, maar het verschil met Kist/Chisnall is dat Gurney het laatste jaar een soort groeispurt beleefde.Hij won twee keer van Anderson in 2015, en zou daar een derde keer aan toe kunnen voegen. Gary Anderson, voor wie er een wereldtitel op het spel staat, is er fel op gebrand te overleven en daarom zou dit weleens een hele spannende partij kunnen worden. Anderson is met 1.17 de onbetwiste favoriet en Gurney noteert 5.10 bij 888sport. De winnaar van deze match speelt op 29 december tegen Vincent van der Voort of Kyle Anderson.

Tweede Ronde programma WK Darts 2016

Zaterdag 26 december 2015 19:00-23:00 uur
19.00 uur: Ricky Evans – Jamie Caven
20.00 uur: Dave Chisnall – Christian Kist
22.00 uur: Gary Anderson – Daryl Gurney

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen WK Darts 2016

Back To Top