Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma WK Darts vandaag met Simon Whitlock – Martin Schindler

Programma WK Darts vandaag met Simon Whitlock gokken bookmakers darts Getty

Woensdag is op het WK Darts te Londen de voorlaatste dag van de openingsronde. Weer staan er vier partijen op het menu, inclusief een voorronde, waarvan de winnaar in de slotmatch weer op mag draven. De grootste naam die in actie komt is Simon Whitlock. Hij treft de heel wat minder bekende Martin Schindler.

Dinsdag wierp oud-winnaar Raymond van Barneveld zijn pijltjes tegen Richard North. Barney kon zonder stress opwarmen voor het grotere werk na Kerstmis en won met 3-0. Nu wacht Kyle Anderson op hem.

WK Darts Simon Whitlock – Martin Schindler

Van 2012 tot en met 2014 klopte Whitlock stevig op de deur van de dartselite. De Australische Wizzard bereikte op het WK darten de laatste vier, laatste acht en weer laatste vier. Het bleek niet de opmaat voor meer. In 2014 werd hij hard geraakt door een vormcrisis en zakte hij uit de top zestien van de wereldranglijst.

Begin 2016 besloot hij zichzelf een bril aan te laten meten. En na een lange gewenningsperiode begonnen gaandeweg dit jaar de resultaten weer te komen. Op de World Grand Prix stond hij zelfs voor het eerst sinds hij het EK Darts won in de finale van een major.

Gemiddelde magertjes

Zo ervaren als Whitlock is, zo groen is Martin Schindler. De Duitser, 21 jaar, komt pas voor de tweede keer uit op een major en ging bij een toernooi nog nooit naar huis met meer dan 5.000 pond. Alleen al door hier in de eerste ronde te staan vangt hij meer dan het dubbele. Kortom, het hoge, grote podium van het WK in Ally Pally zal voor hem wellicht erg intimiderend aanvoelen.

Als Whitlock een wat mindere dag heeft, is hij met een gemiddelde van boven de 90 te pakken. Het punt is dat voor Schindler dat al een relatief hoog moyenne zou zijn. In de achttien matches die hij dit jaar speelde bij PDC-evenementen die meetellen voor de ranking, kwam zijn gemiddelde acht keer boven die mijlpaal uit.

Wedden op WK Darts – Simon Whitlock noteert bij bookmaker Mr Green 1.30 en Martin Schindler 3.60. We verwachten een 3-0 uitslag voor Whitlock op 2.90.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Programma WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Eerste ronde, 20:00 tot middernacht
Xiao Chen Zong – Bernie Smith (P)
Michael Smith – Steve Lennon
Simon Whitlock – Martin Schindler
Justin Pipe – Xiao Chen Zong/Bernie Smith

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top