Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma UK Open darts 2015: Van Gerwen en Wright in finale

Phil Taylor UK Open Darts 2015

Coral UK Open Darts 2015. Michael van Gerwen heeft zich met grote overmacht geplaatst voor de laatste acht op het UK Open Darts 2015. De Nederlander won met 9-2 van Kim Huybrechts, miste dubbel 12 voor een 9-darter en verbrak een record.

‘’Ik voel me geweldig en speelde fantastisch’’, aldus ‘Mighty Mike’, die een gemiddelde noteerde van maar liefst 114.91. ‘’Wanneer je dit niveau haalt dan is het natuurlijk genieten op het podium. Een 9-darter had de kers op de taart geweest, dus ik baal toch dat ik de dubbel 12 miste. Hopelijk komt die 9-darter nog in de kwartfinale.’’

In de kwartfinale van het UK Open Darts is Van Gerwen gekoppeld aan Devon Petersen uit Zuid-Afrika. Peterson was op zijn beurt met 9-3 te sterk voor Eddie Dootson en staat voor het eerst in zijn loopbaan in de kwartfinale van een Major-toernooi.

Taylor te sterk voor Van der Voort op UK Open Darts

Phil Taylor bereikte de kwartfinale via een ruime overwinning op Vincent van der Voort. ‘The Dutch Destroyer’ won de eerste leg, maar kon niet voorkomen dat Taylor uitliep naar een 5-2 voorsprong. De vijfvoudig winnaar van het UK Open Darts stapte uiteindelijk met een 9-3 overwinning van het podium.

‘’Soms geeft de uitslag niet het juiste wedstrijdverloop weer en dat is nu het geval. Vincent speelde een goede wedstrijd en hij wordt nog steeds beter. Zelf ben ik tevreden met over mijn spel, maar om kans te maken op de eindzege zal het toch nog iets beter moeten.’’

Om de halve finale te bereiken moet ‘The Power’ zien af te rekenen met Peter Wright. ‘Snakebite’ won in de vijfde ronde met 9-2 van landgenoot John Henderson. ‘’Ik ben verheugd dat ik nog in het toernooi zit, maar het gaat lastig worden om het toernooi te winnen. Er zijn nog geweldige spelers in de race, dus ik moet het wedstrijd per wedstrijd bekijken’’, vertelde Wright.

Uitslagen Kwartfinales UK Open Darts

Stephen Bunting – Mervyn King 10-6
Michael van Gerwen – Devon Petersen 10-5
Andrew Gilding – Mensur Suljovic 10-8
Peter Wright – Phil Taylor 10-6

Halve finales UK Open Darts 2015

Stephen Bunting – Peter Wright 0-10
Michael van Gerwen – Andrew Gilding 10-8

Finale UK Open Darts 2015

Peter Wright – Michael van Gerwen

Back To Top