Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma The Masters 2017: Michael van Gerwen – Simon Whitlock live

Voorspellen uitslag Michael van Gerwen favoriet play offs Premier League Darts live Getty

Michael van Gerwen speelt vanavond tegen Simon Whitlock op The Masters. Ook Jelle Klaasen staat aan de oche, zijn tegenstander is de Oostenrijker Mensur Suljovic. De Belg Kim Huybrechts neemt het op tegen Adrian Lewis. De winnaars staan zondag in de kwartfinale.

Gisteren bereikte Raymond van Barneveld al de laatste acht. Vandaag wordt het tweede deel van de eerste ronde op de Darts Masters gespeeld waarna alle acht kwartfinalisten bekend zijn. Onderaan het programma en de voorspellingen.

The Masters 2017

Raymond van Barneveld, Phil Taylor, Gary Anderson en Peter Wright zijn als eerste vier door naar de The Masters kwartfinale. Van Barneveld won met 10-5 van Dave Chisnall en Phil Taylor maakte indruk met een 10-6 overwinning op Michael Smith. Voor Benito van de Pas liep het minder goed. Hij werd met 10-3 verslagen door Gary Anderson.

Phil ‘The Power’ Taylor kondigde na zijn optreden aan dat hij bezig is aan zijn laatste jaar als dartsprof; hij speelt nog tot het einde van het jaar en het WK Darts wordt zijn laatste; en daarna is het klaar.

Michael van Gerwen – Simon Whitlock

Michael van Gerwen is titelverdediger én topfavoriet om ook dit jaar de titel te kunnen claimen. Zijn eerste tegenstander op de Masters is de Australiër Simon Whitlock. In 2016 beleefde de in Engeland wonende Wizard of Oz een wat teleurstellend jaar en zakte weg naar de zestiende plaats op de Order of Merit.

Een heel lastige tegenstander zal Michael niet hebben aan Whitlock. In het verleden stonden ze al 28 keer tegenover elkaar en Van Gerwen won daarvan 22 partijen en Whitlock slechts vijf. Eenmaal speelden ze gelijk.

Mensur Suljovic – Jelle Klaasen

Jelle Klaasen The Masters darts GettyDe andere Nederlander die vanavond speelt, is Jelle Klaasen. Hij opent de avond tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic. Afgelopen jaar manifesteerden beide spelers zich aan de top. Klaasen bezet nu de negende positie op de Order of Merit en Suljovic steeg naar de achtste plaats.

We zullen beide spelers dit jaar dus vaak tegenkomen bij alle grote dartstoernooien waarop ze nog vaak tegen elkaar zullen spelen. De afgelopen jaren kwamen ze elkaar pas acht maal tegen. Vijf maal was Klaasen de sterkste en de Oostenrijker won drie maal.

Adrian Lewis – Kim Huybrechts

Kim Huybrechts treft Adrian Lewis, de huidige nummer vier van de wereld. Zij troffen elkaar al 17 maal in de afgelopen jaren, en de laatste keer was precies een jaar geleden op de Masters. Toen won Huybrechts. Hij versloeg Lewis met 10-4 in de eerste ronde.

In gewonnen wedstrijden is de stand in het voordeel van de Engelsman: Lewis won 9 keer, Huybrechts 6 keer en een keer speelden ze gelijk.

Voorspellingen darts

Een mooi toernooi is niet compleet zonder wedden op darten. Wat zijn de verwachtingen? Jelle Klaasen start als favoriet om de wedstrijd tegen Mensur Suljovic te winnen. Klaasen noteert 1.73 bij 88sport en Suljovic 2.10.

Simon Whitlock wordt met een notering van maar liefst 11.00 wel een heel makkelijke prooi voor Michael van Gerwen – die 1.04 noteert. Wedden op Michael levert weinig op, tenzij je de juiste eindscore weet te voorspellen: als van Gerwen met 10-6 wint, betaalt bookmaker 888Sport je 9.00 keer je inzet terug!

Programma en uitslagen The Masters 2017

Op zondag worden overdag de kwartfinales gespeeld, in de avond gevolgd door de halve finales en de finale. Je kunt de wedstrijden live en live stream kijken bij RTL7.

Uitslagen vrijdag 27 januari 2017
Dave Chisnall 5-10 Raymond van Barneveld
Phil Taylor 10-6 Michael Smith
Gary Anderson 10-3 Benito van de Pas
Peter Wright 10-5 Ian White

Zaterdag 28 Januari (vanaf 20:00 uur)
Mensur Suljovic (8) v Jelle Klaasen (9)
James Wade (5) v Robert Thornton (12)
Michael van Gerwen (1) v Simon Whitlock (16)
Adrian Lewis (4) v Kim Huybrechts (13)

Back To Top