Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Shanghai Darts Masters 2016: Van Gerwen – Van Barneveld

Programma Shanghai Darts Masters 2016: Van Gerwen - Van Barneveld Getty

Darten – Shanghai Darts Masters 2016.Het was een ongelijke strijd. De Aziatische deelnemers aan het toernooi, hadden geen schijn van kans tegen de grote, Europese mannen en dus zijn ze allemaal na de eerste ronde allemaal al uitgeschakeld. Alleen Paul Lim, de ervaren routinier uit Singapore gaf behoorlijk wat weerstand in zijn partij tegen Michael van Gerwen.

Van Gerwen begon zijn partij sterk en leek na de eerste vier legs die hij moeiteloos won, op weg te zijn naar een snelle, cleane overwinning. Maar Lim, die zonder enige twijfel de meest ervaren Aziatische darter is, was na vier legs wakker geschud nadat Van Gerwen ook nog eens een tiendarter binnen had gehaald. Lim kwam terug tot 4-3 en later nog tot 5-4 voordat Van Gerwen de beslissende pijlen in het bord kreeg.

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld

Met 6-4 was het een zwaar bevochten overwinning voor Van Gerwen. “Paul heeft zoveel ervaring en dat laat hij vanavond zien, hij is tot grootse dingen in staat en hij liet me best wel zweten,” zei Van Gerwen. “Hij heeft zoveel bereikt in darts maar ik gooide de juiste pijlen om de winst te pakken,” zei van Gerwen na zijn lastige wedstrijd. Vandaag in de kwartfinale wacht hem een veel lastigere wedstrijd als Raymond van Barneveld zijn tegenstander is.

Van Barneveld speelde tegen de Chinese debutant Lihao Wen en won met gemak, ook al miste hij heel veel pijlen op zijn dubbels. Vandaag tegen Van Gerwen kan hij zich dat niet permitteren… Als van Gerwen wint van Barney, treft de Brabander in de halve finale de winnaar uit de partij Adrian Lewis vs Dave Chisnall. Dat betekent ook dat de kans behoorlijk groot is dat hij het in de finale tegen Phil Taylor of Gary Anderson mag opnemen.

Wedden op Shanghai Darts Masters

Van Gerwen is duidelijk favoriet om Van Barneveld te verslaan, volgens 888sport. Van Gerwen noteert 1,22 tegenover odds van 4,20 voor Barney. De kansen voor de Hagenaar om de Shanghai Masters te winnen, worden bij deze bookmaker met 26,00 ingeschat en dus heeft Van Barneveld de minste kans. Van Gerwen heeft de meeste kans met 2,10. Gary Anderson noteert 4,50 voor de derde World Series-titel op rij en Phil Taylor noteert 5,00. Adrian Lewis’ kans op de titel is 12,00 volgens 888sport.

Programma Shanghai Darts Masters 2016

Zondag 26 juni 2016 – Kwartfinales (vanaf 10.00 uur ’s morgens)
Gary Anderson v James Wade
Phil Taylor v Peter Wright
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
Adrian Lewis v Dave Chisnall

Halve finales
Anderson/Wade v Taylor/Wright
van Gerwen/van Barneveld v Lewis/Chisnall

Finale
— v —

Alle wedstrijden op zondag zijn “best of 15 legs”

Back To Top