Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Shanghai Darts Masters 2016: Van Gerwen – Lim

Programma Shanghai Darts Masters 2016: Van Gerwen - Lim Getty

Darten – Shanghai Darts Masters 2016. Het PDC dartscircus strijkt dit weekend neer in Shanghai, waar acht Europese topspelers in de eerste ronde spelen tegen Aziatische pijltjesgooiers. Michael van Gerwen begint het toernooi tegen Paul Lim en Raymond van Barneveld treft Liaho Wen.

Het evenement vindt plaats in het kader van de PDC World Series. Vorig weekend was er een toernooi in Auckland, Australië, waar wereldkampioen Gary Anderson toesloeg. Hij voelt zich wel thuis in podia op exotische plaatsen, want eerder was hij ook de sterkste in Dubai.

Shanghai Darts Masters 2016

De locatie in Shanghai is het Pullman Hotel Shanghai South. In de eerste ronde zullen de wedstrijden uit best of 11 legs bestaan, terwijl de rondes daarna best of 15 duels betreffen.

De status van de World Series moet nog groeien. De dartsbond PDC begon vorig jaar met de wereldwijde evenementen, zodat spelers van buiten Europa ook de kans krijgen om te schitteren. Sterren als Phil Taylor en Mighty Mike worden geacht om wat promotionele bezoekjes af te leggen en ook wat mooie dingen te zeggen over de toeristische verlokkingen.

Vooralsnog is darts echter een Britse en Nederlandse aangelegenheid, alhoewel er vanuit Duitsland, Oostenrijk en Spanje wel wat veelbelovende aanwas is. Australië zakt wat weg nu Simon Whitlock uit vorm is. Hij is dan ook niet geselecteerd voor dit toernooi.

Het is nu aan de Aziatische deelnemers aan de Shanghai Darts Masters om richting het niveau van hun Europese opponenten op te trekken. Paul Lim, de tegenstander van Van Gerwen, is een veteraan uit Singapore. Hij zal wellicht niet stijf staan van de zenuwen als er plots zoveel pers en supersterren present zijn. Barney’s opponent is Lihao Wen, die eerder dit jaar Stage Three won op de Chinese tour.

RTL7 besteedt aandacht aan de Shanghai Darts Masters via samenvattingen op zaterdag- en zondagavond, na 22:00 uur.

Wedden op Shanghai Darts Masters

Michael van Gerwen is bij elk toernooi waarin hij start de favoriet. Zo ook hier, met een notering van @2.20 bij 888sport. Anderson noteert @4.50 en Taylor @5.00.

Zaterdag, 11:00 tot 15:00 uur (NL tijd)
Raymond van Barneveld – Lihao Wen
Peter Wright – Ting Chi Royden Lam
James Wade – Shiyan Lai
Dave Chisnall – Scott Mackenzie
Phil Taylor – Yuanjun Liu
Adrian Lewis – Jianhua Shen
Michael van Gerwen – Paul Lim
Gary Anderson – Yunfei Jiang

Back To Top