Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Premier League of Darts live: Peter Wright – Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Vandaag wordt in Nottingham de tweede ronde gespeeld in de Premier League of Darts. Michael van Gerwen treft Peter Wright, Raymond van Barneveld speelt tegen Kim Huybrechts en Jelle Klaasen treft Gary Anderson.

Mighty Mike was afgelopen week niet helemaal in vorm. Afgelopen week in Glasgow eindigde zijn eerste Premier League wedstrijd tegen Gary Anderson in remise – waarmee zijn lange reeks van 37 zeges tot een einde kwam. Afgelopen weekend speelde hij tegen Peter Wright tijdens de qualifiers voor de UK Open en ging onderuit. Vanavond kan Van Gerwen de orde herstellen. De afgelopen anderhalf jaar won hij iedere wedstrijd die hij tegen de Schot speelde, zestien op rij.

Premier League of Darts 2017

Van Gerwen merkte op “ik wil natuurlijk elke wedstrijd winnen, maar ik ben geen robot. Afgelopen week liet zien dat ik ook maar een mens ben”. Hoewel hij teleurgesteld was door zijn mindere resultaten, stimuleert het hem ook. “Het is goed voor me, want dan weet ik weer dat ik keihard moet blijven werken en het betekent dat ik me deze week heel erg zal focussen op de Premier League. Deze week is het Peter Wright en ik geniet er altijd van om tegen hem te spelen, hij heeft het fantastische gedaan… en ik weet dat ik moet presteren tegen hem,” aldus van Gerwen.

Peter Wright – Michael van Gerwen

Wright kan dus terugkijken op een uitstekende week. Afgelopen weekend won hij twee van de drie qualifiers voor de UK Open in Wigan en afgelopen week in de Premier League maakte hij met 7-4 gehakt van Jelle Klaasen. Van Gerwen zal alles geven, maar Wright, op vleugels door het succes van afgelopen week, zal ook op de top van zijn spel spelen. Het wordt een ongelofelijk spannende strijd die zal uitlopen op gelijkspel of een overwinning van 7-5, waarbij Van Gerwen net iets betere kansen heeft.

Raymond van Barneveld staat vierde na week een. Hij won afgelopen week met 7-5 van Adrian Lewis. Vanavond speelt hij tegen Kim Huybrechts. De Belg speelt goed, maar op het moment dat hij onder druk komt te staan, laat hij kansen liggen. Barney weet de afgelopen tijd uitstekend te profiteren op het moment dat hij kansen ruikt. De Hagenaar gaat dan ook punten pakken.

Jelle Klaasen – Gary Anderson

Jelle KlaasenJelle Klaasen treft Gary Anderson en daarmee speelt hij voor de tweede week op rij tegen een speler die beter is dan hij. Dat zijn bijna alle deelnemers en Klaasen zal op de puntjes van zijn tenen moeten lopen. Afgelopen week was alles nog nieuw voor hem en hij zal in de komende weken wel steeds beter in zijn ritme komen. Maar van Anderson winnen in week twee is iets te hoog gegrepen.

Phil Taylor voert het klassement aan na week een; in Newcastle versloeg hij Dave Chisnall met 7-3. Vandaag speelt hij tegen James Wade. De laatste keer dat Wade heeft gewonnen van Taylor in de Premier League, is al even geleden. Sinds 2009 heeft Wade niet meer gewonnen van ‘The Power’. Als Taylor speelt als een week geleden, zal het deze week opnieuw lastig worden voor Wade om daar verandering in te brengen.

Voorspellingen darten

Wedden op darten vandaag? Ondanks de sterke resultaten van Peter Wright de afgelopen week, zien de klanten van 888sport hem niet winnen van Michael van Gerwen. Wright noteert 6.50 voor de winst en MvG 1.35, terwijl gelijkspel genoteerd staat met odds van 6.00. Een 7-5 overwinning voor Van Gerwen levert je 5.50 x je inzet op.

James Wade gaat opnieuw proberen om Phil Taylor in de Premier League te verslaan. Als hem dat lukt, en Wade is ‘King of the Oche’ (winst, hoogste checkout en de meeste 180’s) dan betaalt 888sport je 13.00 x je inzet terug. Als Taylor er vandoor gaat met deze ‘titel’, zijn de odds slechts 1.76.

Programma Premier League Darts 2017

Motorpoint Arena, Nottingham
Week 2 – donderdag 9 februari

Adrian Lewis – Dave Chisnall
James Wade – Phil Taylor
Jelle Klaasen – Gary Anderson
Peter Wright – Michael van Gerwen
Kim Huybrechts – Raymond van Barneveld

De wedstrijden worden vanavond op RTL7 uitgezonden en je kunt ook live streaming darts kijken.

Back To Top