Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Premier League of Darts live: Gary Anderson – Michael van Gerwen

Premier League of Darts 2017 Getty

Vanavond begint de Premier League of Darts. Michael van Gerwen is titelverdediger en speelt zijn eerste wedstrijd tegen Gary Anderson.

Ook Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen zijn van de partij, en dat betekent dat er voor het eerst in de geschiedenis van de Premier League drie Nederlanders meedoen.

Premier League of Darts 2017

Tien topdarters spelen vanavond hun eerste wedstrijd in de Metro Radio Arena in Newcastle. Volgens het speelschema darts, zal de Premier League de komende zestien weken in zalen over heel Engeland en Nederland verdeeld worden gespeeld.

Na negen weken spelen vallen de twee minste spelers af. Uiteindelijk blijven de vier sterksten over die op 18 mei de finales spelen in de O2 in Londen. Michael van Gerwen begint zijn toernooi vol vertrouwen. Voor zijn eerste wedstrijd heeft hij een van zijn belangrijkste rivalen geloot, Gary Anderson. De Schot won de Premier League in 2011 en 2015 en is de huidige nummer twee is van de PDC Order of Merit.

Gary Anderson – Michael van Gerwen

Dat belooft dus meteen vuurwerk op de eerste Premier League-avond van dit jaar. “We zijn op dit moment de beste twee darts spelers ter wereld, en zolang we in die positie zitten, zal er altijd heel veel rivaliteit tussen ons bestaan,” zei Van Gerwen. “We willen altijd goed spelen tegen elkaar en we houden er niet van om te verliezen van elkaar. Ik hou natuurlijk van winnen en ik ben er op gefocust om dat te blijven doen!”

Gary Anderson op zijn beurt ziet het als een fantastische uitdaging om Van Gerwen te kunnen verslaan. Heel ver uit de buurt van de Brabander zit hij niet, weet hij zelf ook, “maar als ik eenmaal de foutjes eruit heb gehaald, dan moet hij zich zorgen gaan maken. Ik ken hem al heel lang, en hij speelt nu zoals hij beloofde te spelen. Op dit moment zit hij boven in de boom en het is onze taak om hem daar uit te schudden,” aldus Anderson.

Laatste jaar Phil Taylor

Phil Taylor Premier League of darts GettyVan Gerwen weet zelf ook heel goed dat vanavond winnen van Anderson niet het enige is wat hij moet doen om zijn titel te verlengen: “Het gaat om 15 of 16 weken en je moet iedere week goed presteren”. Want ook Peter Wright, Dave Chisnall en Phil Taylor doen mee. En Taylor, die voor de dertiende keer meedoet aan de Premier League of Darts wil in zijn laatste jaar als profdarter dolgraag nog één keer dit toernooi winnen.

Dat het niet makkelijk zal worden, geeft hij al aan op de PDC-website: “Het is nu zo’n belangrijk toernooi en voor mij is het waarschijnlijk nog moeilijker te winnen dan het WK Darts omdat je dat in een paar weken kunt winnen – en dit duurt vier maanden”.

Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen

Raymond van Barneveld speelt vanavond tegen Adrian Lewis. Door de jaren heen hebben ze al heel vaak tijdens de Premier League tegen elkaar gespeeld. Van Barneveld is vaak een achilleshiel gebleken voor ‘Jackpot’, die maar liefst 12 keer verloor van Barney, 2 keer gelijkspeelde en slechts vier keer sterker was dan zijn Nederlandse tegenspeler.

Jelle Klaasen is de welkome derde Nederlandse deelnemer aan de Premier League Darts. Hij treft Peter Wright in zijn eerste partij en dat is voor hem een lastige tegenstander om tegen te moeten beginnen. Vanaf 2013 heeft Klaasen geen enkele keer kunnen winnen van de Schotse papegaai. Naast de drie Nederlanders doet ook de Vlaming Kim Huybrechts mee die aftrapt tegen James Wade. Phil Taylor speelt zijn eerste match tegen Dave Chisnall.

Voorspellingen darten

Wedden op darten vandaag? Van Gerwen start het toernooi als favoriet voor de titel. Bookmaker 888Sport noteert voor de wedstrijd van vanavond 1.62 voor van Gerwen en 4.00 voor Anderson terwijl gelijkspel 5.00 noteert.

Peter Wright (1.57) is sterker dan Klaasen (4.33) en gelijkspel levert je ook hier 5.00 per ingezette euro op. Voor gelijkspel tussen Barney en Lewis zijn de odds 4.40 en dat zijn de laagste odds voor gelijkspel vanavond. Aangezien zowel Van Barneveld als Lewis grossiert in remises tijdens de Premier League is dit een absolute aanrader om op te gokken!

Programma Premier League of Darts

Metro Radio Arena, Newcastle
Dag 1 – donderdag 2 februari 2017

Kim Huybrechts – James Wade
Raymond van Barneveld – Adrian Lewis
Phil Taylor – Dave Chisnall
Gary Anderson – Michael van Gerwen
Peter Wright – Jelle Klaasen

De wedstrijden worden vanavond op RTL7 uitgezonden en je kunt ook live streaming darts kijken

Back To Top