Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Premier League Darts live: eerste punten Jelle Klaasen?

Programma Premier League Darts live: eerste punten Jelle Klaasen? Getty

Deze week wordt er gedart in de Engelse kustplaats Brighton, waar de vierde avond van de Premier League of Darts plaatsvindt en Michael van Gerwen Adrian Lewis treft. Van Gerwen voert het klassement in de Premier League aan met vijf punten, maar voelt de hete adem van Taylor in zijn nek die ook vijf punten heeft.

Ook James Wade zit hem op de hielen. Wade staat derde met eveneens vijf punten, maar won twee legs minder. Een spannend programma darten daar in Brighton.

Premier League Darts programma ronde 4

Michael van Gerwen is in het dagelijks leven goede vrienden met Adrian Lewis, maar aan de oche zijn we elkaars vijand. “We hebben het altijd naar ons zin met elkaar, maar hij is niet echt in vorm,” vertelde Van Gerwen op de PDC-website.

“Ik denk dat hij het wel wat beter kan doen met zijn talent want ik vind hem een van de beste spelers – maar ik moet proberen gebruik te maken van zijn situatie. Hij is niet in de beste vorm van zijn leven, maar met hem weet je het gewoon nooit. Je moet zorgen dat je je heel goed concentreert en je spel speelt. Hij kan namelijk opeens de knop omzetten en dan is het moeilijk hem te verslaan,” aldus Michael van Gerwen.

Die knop is bij Lewis nog niet echt om geweest; hij staat momenteel zevende met twee punten. Van Gerwen voert het Premier League darts klassement aan na drie speelavonden, met vijf punten en verder ook precies dezelfde cijfers als Phil Taylor die tweede staat. Michael dankt zijn koppositie aan het feit dat zijn gemiddelde hoger is dan van Taylor.
Van Gerwen gaat deze wedstrijd vrij gemakkelijk winnen – met 7-3 denken wij hier op de redactie.

Raymond van Barneveld – Peter Wright

Peter Wright staat op een comfortabele vierde plaats in het klassement na zijn 7-5 overwinning op Gary Anderson afgelopen week in Leeds. Deze week treft hij Raymond van Barneveld, die momenteel vijfde staat met drie punten.

Peter Wright weet dat hij hoog moet inzetten tegen de Hagenaar. “Hij speelt fantastisch darts en dat heeft hij nu de afgelopen zes, zeven maanden steeds gedaan, dus het moet een geweldige wedstrijd worden,” zei Wright. “Raymond heeft absoluut briljant gespeeld, hij is zo in balans en consistent en hij laat zich door niks meer afleiden. Hij is een hele gevaarlijke man…” Wright en Van Barneveld zitten momenteel dicht bij elkaar wat vorm en kunnen betreft. Het wordt een hete strijd die heel goed in gelijkspel zou kunnen eindigen.

Dave Chisnall – Jelle Klaasen

Chisnall tegen Klaasen wordt ook een spannende partij – want wie pakt de punten? Klaasen, de debutant, begint beter in het Premier League ritme te komen, maar kon nog geen punten pakken. Dat hij afgelopen week met 7-4 verloor van MvG is iets dat de beste overkomt, en hij speelde niet slecht.

Chisnall deed afgelopen jaar voor het eerst mee aan de Premier League of Darts en opende met een droomstart door zijn allereerste partij te winnen. In totaal pakte hij in het verdere seizoen slechts een punt erbij. Hij hoopt dan ook dat hij dit seizoen meer punten kan verzamelen en uiteindelijk Wembley haalt. Chizzy staat nu achtste en heeft al twee punten binnen doordat hij afgelopen week won van Huybrechts. Deze mannen zijn aan elkaar gewaagd en het kan beide kanten opvallen. Wie pakt vanavond de punten? Komt Klaasen van de nul af?

Gary Anderson – James Wade

De partij van Gary Anderson tegen James Wade belooft spektakel. Wade moet in absolute aantallen overwinningen zijn meerdere erkennen in Anderson (Anderson 28, Wade 16, gelijk 3), maar Wade won de laatste vijf van de laatste zes partijen van Anderson. Afgelopen week speelde Wade briljant, maar of hij die vorm deze week nog heeft weet je nooit met Wadey. Een overwinning van Wade noteert bij de bookies een dikke 4.40, winst Anderson staat op 1.57. Je kan ook inzetten op Wade met een handicap. Hiermee geef je Wade een virtuele voorsprong en win je je weddenschap al als Wade maar een paar legs wint.

Weddenschappen die we je aan kunnen raden: Van Gerwen wint met 7-3 van Jackpot @6.00. Beide spelers gooien enorm veel 180’s en inzetten dat hun wedstrijd de meeste perfecte darts oplevert, doet 4.00 bij 888sport. Voor gelijkspel tussen Van Barneveld en Wright zijn de odds 4.50 . Als je inzet op winst (en de eerste twee punten) van Klaasen, betaalt de bookmaker je 2.90 x je inzet terug. Lees ook: wedden op darts.

Programma Darten

Premier League 4 – donderdag 23 februari 2017
The Brighton Centre

20.15 Dave Chisnall v Jelle Klaasen
20.55 Michael van Gerwen v Adrian Lewis
21.35 Gary Anderson v James Wade
22.15 Phil Taylor v Kim Huybrechts
22.55 Raymond van Barneveld v Peter Wright

De wedstrijden worden vanavond op RTL7 uitgezonden en je kunt ook live streaming darts kijken.

Back To Top