Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Premier League Darts live: Chisnall vanavond twee maal in actie

Programma Premier League Darts live: Chisnall vanavond twee maal in actie

Vanavond wordt de vijfde avond Premier League gespeeld. Het wordt een avond zonder Michael van Gerwen die liet afweten vanwege een rugblessure. Daarom zal Dave Chisnall twee wedstrijden spelen.

Dat biedt hem mooi de kans om weg te komen uit de onderste regionen van het klassement waarin hij nu laatste staat met twee punten. Ook Jelle Klaasen en Kim Huybrechts moeten nog van de twee punten afkomen. Aan de top van het klassement staan James Wade, Phil Taylor en Van Gerwen met elk zes punten. Maar van Gerwen doet deze week dus niet mee.

Premier League Darts programma ronde 5

Eén van de twee wedstrijden die Chisnall vandaag moet spelen, is tegen Raymond van Barneveld, de Premier League-kampioen van 2014. Ze treffen elkaar in de eerste wedstrijd van de avond. Van Barneveld speelde afgelopen week in Brighton gelijk tegen Peter Wright en heeft nu vier punten. Eigenlijk zou de Hagenaar tegen Michael van Gerwen spelen, maar die avond schuift nu door naar later in het seizoen. Voor Barney komt het niet eens zo slecht uit. Hij staat nu op de zesde plaats en zou twee extra punten goed kunnen gebruiken om aansluiting te houden met de top van het klassement.

Dave Chisnall – Raymond van Barneveld

Omdat Chisnall ook in de laatste wedstrijd van de avond speelt, waarin James Wade zijn tegenstander is, zal dat voor extra druk zorgen bij Chizzy, die er heel erg op gebrand is om van de twee punten af te komen Hij mág niet verliezen van Barney. Want in de komende weken speelt hij nog tegen Van Gerwen, Anderson en Wright en om dan punten te pakken wordt heel erg lastig voor Chisnall.

Van Barneveld zal goed gebruik weten te maken van de steekjes die Chisnall onder druk laat vallen. Maar de Hagenaar is er toch nog niet helemaal gerust op, want Chisnall wint ongeveer 30% van zijn wedstrijden tegen de vijfvoudig wereldkampioen. “Dave heeft niet op zijn best gespeeld maar dit is een nieuwe wedstrijd en je moet iedere week je A-game spelen,” merkte hij op. “Je hebt de punten nodig dus als ik de winst of een gelijkspel kan pakken, is dat fantastisch”.

Jelle Klaasen – Kim Huybrechts

Jelle Klaasen speelt tegen Kim Huybrechts. Beide hebben twee punten, maar Huybrechts heeft een legsaldo dat net één puntje beter is dan dat van de Nederlander. Afgelopen week speelde Huybrechts 6-6 gelijk tegen Taylor en dat is natuurlijk knap, maar tegelijkertijd zegt dat ook dat Taylor niet op zijn best speelde en Kim dus evengoed had kunnen winnen – en dat straalde de Belg vorige week ook uit na de match. Deze week treft hij Klaasen, een speler die snel gooit. Als Kim zich onder druk voelt staan, gaat hij ook snel gooien, maar dat gaat wel ten koste van zijn precisie.

Gary Anderson – Phil Taylor

Als Taylor in dezelfde vorm is als een week geleden, dan rolt Gary Anderson hem vanavond met gemak op. Als Adrian Lewis tegen Peter Wright speelt, is er altijd een bijzondere spanning op het podium te voelen. Snakebite bijt zich vast in Lewis – die daar alleen maar scherper van lijkt te worden. `na zijn 6-6 gelijkspel van afgelopen week tegen MvG zal hij deze week sterk op het podium staan en Snakebite bezweren.

Wedden op de Premier League Darts

Van Barneveld is met odds van 1.90 ook bij 888sport de favoriet om de match tegen Dave Chisnall te winnen. Chizzy noteert 3.20 voor de winst en gelijkspel doet 4.50 .

888sport ziet Jelle Klaasen en Kim Huybrechts veel dichter bij elkaar zitten dan wij dat doen. Kim noteert 2,63 voor de overwinning en Klaasen 2.20 . Gelijkspel noteert dan ook 4.33 .
Gary Anderson noteert 1.67 voor winst op Phil Taylor die op zijn beurt 3.75 noteert – de grootste verschillen in odds voor een wedstrijd die vanavond wordt gespeeld. Lees ook: wedden op darts.

Programma Premier League darts

Premier League 5 – donderdag 2 maart 2017
Westpoint Arena, Exeter

Dave Chisnall – Raymond van Barneveld
Jelle Klaasen – Kim Huybrechts
Gary Anderson – Phil Taylor
Adrian Lewis – Peter Wright
James Wade – Dave Chisnall

Back To Top