Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Premier League Darts: Jelle Klaasen – Raymond van Barneveld

Programma Premier League Darts: Jelle Klaasen - Raymond van Barneveld Getty

Premier League of Darts ronde 6. Vanavond in de Premier League staan er twee ‘Nederlandse’ wedstrijden op het programma. Michael van Gerwen speelt tegen de Vlaming Kim Huybrechts en Jelle Klaasen tegen Raymond van Barneveld.

Daarnaast beloven de wedstrijden waarin Adrian Lewis tegen Phil Taylor speelt en James Wade – Peter Wright ook prachtige partijen te worden. Onderaan dit artikel de voorspellingen en noteringen bij de bookmakers.

Rentree Van Gerwen Premier League

Michael van Gerwen keert terug op het podium na een week met blessureleed. Afgelopen week moest hij de vijfde speeldag van de Premier League Darts voorbij laten gaan vanwege een rugblessure, en afgelopen week kon hij zijn UK Open titel niet verdedigen.

Het kan twee kanten uit vanavond: MvG staat hersteld en goed uitgerust aan de oche en speelt een van zijn beste partijen van het jaar. Of hij is nog niet helemaal fit, speelt voorzichtig en niet voluit. Maar zelfs als Michael op 75% van zijn kunnen speelt, is hij nog altijd beter dan Kim Huybrechts. De Vlaming heeft tot nu toe geen hele sterke campagne neergezet in de Premier League en mist de juiste vorm. Michael van Gerwen verslaan zit er vanavond niet in voor Huybrechts.

Jelle Klaasen – Raymond van Barneveld

Klaasen en Barney speelden al heel vaak tegen elkaar en kennen elkaar al lang. In 2006 stonden ze in de Lakeside finale waar Klaasen er met de wereldtitel vandoor ging. Daarna haalde de Brabander eigenlijk nooit meer een ‘major’ toernooizege maar bleef wel aansluiting hebben bij de top.

Momenteel staat Klaasen onderaan in het Premier League Darts klassement, zijn de wittebroodsweken allang voorbij en wordt het tijd dat hij punten gaat scoren. Jelle Klaasen won zes keer van Raymond van Barneveld in zijn carrière, en de laatste drie keer dat hij hem trof won hij elk op rij. Barney versloeg hem in totaal negen keer. Klaasen kan Barney aan, maar niet in zijn huidige vorm. Hij heeft steeds net iets te veel pijlen nodig om een leg te kunnen winnen, en Van Barneveld zal daar van profiteren.

Adrian Lewis – Phil Taylor

In de opener van de avond speelt Adrian Lewis tegen plaatsgenoot Phil Taylor in de “Stoke Derby” en dat kan een hele mooie set worden. Taylor leidt in het klassement en Lewis staat op een middenpositie. Ondanks de nummer één-positie speelt Taylor niet zo sterk als een aantal jaren terug.

Hoewel hij zijn oude meester in zijn huidige vorm makkelijk zou moeten kunnen verslaan, speelt ook Adrian Lewis de laatste maanden niet zijn beste darts. Toch liggen ze dichter bij elkaar dan ooit – en dat zie je ook terug bij de bookmakers (zie onder).

James Wade – Peter Wright

Peter Wright won afgelopen zondag de UK Open, en daarmee zijn eerste ‘major’ titel. Hij is de darten nummer drie van de wereld en staat tweede in het Premier League klassement na vijf avonden spelen. Afgelopen week haalde hij het fenomenale gemiddelde van 119.50 tegen Lewis – die hij met 7-2 aan zijn hanenkam reeg.

Geeft Wrights recente succes hem een boost of zal James Wade hem andermaal in de weg lopen? James Wade is namelijk een lastige tegenstander voor Wright, maar ook Wade speelt niet zijn beste darts op dit moment. Bovendien speelt Peter Wright voor zijn thuispubliek in Glasgow.

Gokken op Premier League Darts

Wedden op darten? Gary Anderson zal niet al teveel moeite hebben met Dave Chisnall. Anderson is de sterkere van de twee en speelt bovendien voor zijn thuispubliek. Als Anderson een 170 checkout weet te gooien, levert de juiste voorspelling je 13.00 maal je inzet op bij bookmaker 888Sport.

Ik denk dat het een uitslag van 7-5 wordt voor Van Gerwen in zijn partij tegen Huybrechts, en daar noteert 888sport 6.50 voor in een ‘correct score’-weddenschap. Voor de wedstrijd Klaasen – Van Barneveld gaan we voor de special ‘King of the Oche’ (winnaar, hoogste check out en meeste 180’s). Barney noteert daarvoor een mooie 4.50.

Taylor noteert 2.00 voor de zege en Lewis 2.88. Als Lewis meer dan 3.5 maal een 180 gooit, betaalt bookie 888Sport je 1.90 keer je inzet. En tot slot: Wright wint van Wade, maar niet met een grote marge: 7-5, denk ik. De odds bij 888sport voor deze ‘correct score’ zijn 5.50

Programma Premier League of Darts

speeldag 6 – donderdag 9 maart 2017
The SSE Hydro, Glasgow – vanaf 20.15 uur

Speelschema – stand en uitslagen Premier League Darts

Adrian Lewis v Phil Taylor
James Wade v Peter Wright
Kim Huybrechts v Michael van Gerwen
Jelle Klaasen v Raymond van Barneveld
Dave Chisnall v Gary Anderson

Back To Top