Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Players Championship Finals: Van Gerwen nipt naar tweede ronde

Gary Anderson

Players Championship Finals 2015. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Vincent van der Voort zijn door naar de tweede ronde van de Players Championship Finals die dit weekend in het Britse Butlins Minhead Resort worden gespeeld.

Favoriet Van Gerwen kreeg zijn eerste zege op de Players Championship Finals echter niet cadeau van Keegan Brown. De jonge Engelsman zette de Brabander behoorlijk onder druk en pakte tot twee keer toe de leiding in het spannende duel. Nadat het weer gelijk stond bij 4-4, miste Brown een dubbel-18 en kon Van Gerwen de leiding nemen met 5-4. In de laatste leg miste de jonge Engelsman tenslotte de bull waardoor Mighty Mike de kans kreeg om het af te maken op dubbel vier. Vandaag treft hij landgenoot Vincent van der Voort in de tweede ronde.

Van Gerwen was duidelijk onder de indruk van het sterke spel van jeugdkamioen Brown. “Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk heb gewonnen,” zei van Gerwen in een commentaar tegen de huisverslaggever van de PDC. “Hij finishte heel erg goed aan het begin van de wedstrijd en ik had het moeilijk, maar er stond ook heel veel druk op me en ik probeerde in het spel te komen. Ik kan veel beter maar ik heb de volgende ronde gehaald – en dat is een langer format en daar voel ik me veel comfortabeler bij.”

Vincent van der Voort liet zich niet afleiden door het trage spel van Justin Pipe. De Noord-Hollander hield er goed het tempo in en dat gold ook voor de score. Hij won met 6-1.

Vliegende start voor Van de Pas

Voor Benito van de Pas begon het toernooi zeer sterk door Stephen Bunting meteen op een 5-0 achterstand te zetten. Bunting vocht zich echter terug in de wedstrijd en zetten de score op 5-4, terwijl Van de Pas wachtte op zijn kans om het af te maken. Zijn volgende tegenstander is James Wade tegen wie hij het vanmiddag opneemt.

van Barneveld, Klaasen en Huybrechts sneuvelen in eerste ronde

Raymond van Barneveld kwam niet voorbij zijn eerste tegenstander. Ian White was in de beslisser met 6-5 net iets te sterk voor de Hagenaar. Jelle Klaasen werd eveneens al in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij verloor met 4-6 van Gerwyn Price. Ook de enige Belg in dit toernooi, Kim Huybrechts, haalde de laatste zestien niet. Daryl Gurney maakte met 6-2 een einde aan de verwachtingen.

Droomstart voor titelverdediger Anderson

De meest opvallende uitschakeling is die van Phil Taylor. Gary Anderson, die titelverdediger is op dit toernooi en de huidige wereldkampioen, versloeg ‘The Power’ in een spannende strijd die eindigde in een decider die resulteerde in een 6-5 overwinning voor de Flying Scotsman. Anderson had erg opgezien tegen deze wedstrijd. De Schot noemde het een “nachtmerrie” om meteen al tegen Taylor te moeten spelen.

Van Gerwen treft Van der Voort in tweede ronde

Michael van Gerwen Players Championship Finals 2015Vandaag wordt de tweede ronde gespeeld in het Butlins Minehead Resort. ’s Middags speelt Benito van de Pas tegen James Wade en ’s avonds treffen de andere twee overgebleven Nederlanders elkaar: Michael van Gerwen treft Vincent van der Voort.

Benito van de Pas speelde in zijn jonge carrière drie keer eerder tegen James Wade maar wist nog nooit te winnen van de Engelsman. De laatste keer dat ze elkaar troffen, op de German Darts Masters, gaf Wade de jonge Nederlanders zelfs een 6-0 whitewash. Wade start deze match dan ook als favoriet en 888sport noteert 1.29 voor de ‘Machine’. Voor Van de Pas zijn de odds 3.65, en daarmee is de Nederlander volgens deze bookmaker niet helemaal kansloos.

Michael van Gerwen treft Vincent van der Voort in de laatste partij van de avond. Van Gerwen gaf al aan dat het voor hem beter is dat de partijen langer worden naarmate het toernooi vordert. Voor Van der Voort geldt een beetje het omgekeerde: hij strandt vaak in de kwartfinale of halve finale van een toernooi, terwijl Van Gerwen natuurlijk meestal de finale haalt – waarvan hij er deze maand al drie op rij won.

Van Gerwen speelde dertien keer eerder tegen zijn landgenoot en won daarvan tien partijen. Van der Voort won slechts drie keer en de laatste keer gaat zelfs terug naar 2012 toen hij de Brabander met 6-1 versloeg tijdens de UK Open Qualifier. Van Gerwen is uiteraard favoriet voor de winst in deze tweede ronde. 888sport noteert 1.10 voor Mighty Mike terwijl Van der Voort het moet doen met een kans van 7.00. De winnaar van deze partij speelt morgen in de kwartfinale tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Dave Chisnall en Jamie Lewis.

Programma Players Championship Finals – Tweede Ronde zaterdag 28 november

Middagprogramma (13.45-18.00 uur)
Michael Smith v Mensur Suljovic
Adrian Lewis v Alan Norris
James Wade v Benito van de Pas
Dave Chisnall v Jamie Lewis

Avondprogramma (20.00-00.00 uur)
Ian White v Gerwyn Price
Peter Wright v Simon Whitlock
Daryl Gurney v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Vincent van der Voort

Back To Top