Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Players Championship Finals: Van Gerwen grote favoriet

Michael van Gerwen Players Championship Finals 2015

Players Championship Finals 2015. Michael van Gerwen is opnieuw favoriet dit weekend om de Players Championship Finals op zijn naam te schrijven. Vanavond speelt hij zijn eerste partij tegen Keegan Brown in Butlins Minehead Resort. Zondagavond wordt ook bekend wie Brown opvolgt als PDC Unicorn World Youth Championship.

Players Championship Finals live kijken? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Michael van Gerwen is van plan om zijn geweldige zegereeks dit weekend opnieuw uit te breiden. Het zou zijn vierde titel in een tv-toernooi worden binnen een maand. Eerder won hij de European Championship, Grand Slam of Darts en de World Series of Darts Finals. Van Gerwen is de favoriet bij 888sport waar hij 2.45 noteert om op zondagavond ook deze vierde titel op rij te claimen.

Players Championship Finals 2015: ‘Ik hoop dat ik het gaande hou’

Van Gerwen speelt vanavond in de eerste ronde zijn eerste wedstrijd tegen de huidige wereldkampioen bij de jeugd, Keegan Brown. Tegen de PDC zei hij “Ik blaak van het zelfvertrouwen, ik voel me geweldig en ik hoop dat ik dit weekend nog een beetje meer schade kan aanrichten. Ik speel waarschijnlijk de beste darts van heel mijn leven en ik hoop dat ik het gaande hou.” Als Van Gerwen wint, neemt hij zondagavond £65,000 mee naar huis.

Titelverdediger Anderson begint met “nachtmerrie” tegen Taylor

Gary Anderson Phil Taylor Players Championship Finals 2015Gary Anderson start als titelverdediger aan de Players Championship Finals. De Schot die tegenwoordig in Somerset woont, had zich geen slechter begin van het toernooi kunnen dromen. Zijn eerste tegenstander is Phil Taylor. “Phil in de eerste ronde van een toernooi loten is een nachtmerrie, het is absoluut niet het soort wedstrijd dat je dan wilt spelen! Ik ga alles geven en we zullen zien hoe het gaat,” merkte de Schotse wereldkampioen op. “Als je een toernooi wilt winnen moet je de spelers die boven je staan verslaan, of het nou Phil Taylor is, of Michael van Gerwen, Adrian Lewis of iemand anders, dus ik moet erover ophouden en gewoon er tegenaan gaan,” aldus Anderson. Taylor noteert 1.73 bij 888sport en zou daarmee net iets meer kans hebben om deze opener te winnen. Anderson noteert 2.10.

Van Barneveld treft lastige White

Raymond van Barneveld speelt eveneens vanavond zijn eerste ronde-partij. Zijn tegenstander is Ian White, een van de rijzende sterren van de PDC en een man die onverwacht goed uit de hoek kan komen als hij zijn zenuwen bewaart. Van Barneveld doet dat de laatste tijd een heel stuk beter en is dan ook nipt favoriet om deze eerste beproeving te winnen volgens 888sport waar hij 1.73 noteert voor de winst. White noteert 2.10.

Goede kansen in eerste ronde voor overige Nederlanders en Huybrechts

Vincent van der Voort opent de Players Championship Finals. In de eerste partij van vanmiddag speelt hij tegen Justin Pipe, een speler waar hij meestel weinig moeite mee heeft. Jelle Klaasen speelt vanmiddag tegen Gerwyn Price en Benito van de Pas treft Stephen Bunting. Kim Huybrechts sluit het middagprogramma af tegen Daryl Gurney. Alle Nederlanders en ook Huybrechts, de enige Belg op dit toernooi, starten hun wedstrijd als favoriet.

Eerste Ronde Players Championship Finals 2015

Vrijdag 27 November 2015 – Middagsessie (13.45-18.00 uur)
Justin Pipe (16) v Vincent van der Voort (17) 1-6
Terry Jenkins (11) v Alan Norris (22) 3-6
Jelle Klaasen (10) v Gerwyn Price (23) 4-6
Benito van de Pas (13) v Stephen Bunting (20) 6-4
Mensur Suljovic (15) v Mervyn King (18) 6-1
Brendan Dolan (14) v Simon Whitlock (19) 2-6
Michael Smith (2) v Jamie Caven (31) 6-3
Kim Huybrechts (5) v Daryl Gurney (28) 2-6

Eerste Ronde Avondsessie (20.00-00.00 uur)
Dave Chisnall (8) v Joe Murnan (25)
James Wade (4) v Mark Webster (29)
Adrian Lewis (6) v John Henderson (27)
Robert Thornton (9) v Jamie Lewis (24)
Michael van Gerwen (1) v Keegan Brown (32)
Gary Anderson (12) v Phil Taylor (21)
Ian White (7) v Raymond van Barneveld (26)
Peter Wright (3) v Steve Beaton (30)

Back To Top