Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Perth Darts Masters 2016: Michael van Gerwen – Peter Wright

Competitie Premier League of Darts deze week in Rotterdam. Voor Raymond van Barneveld alles of niets | Getty

Perth Darts Masters 2016. Zaterdag strijden vier mannen om de titel van de Perth Darts Masters. Raymond van Barneveld opent om 13:00 uur (NL tijd) het bal tegen Dave Chisnall en Michael van Gerwen neemt het daarna op tegen Peter Wright.

Dave Chisnall – Raymond van Barneveld

De oude krijger Barney leeft helemaal op in Perth. Hij is bepaald niet de koning van deze World Darts Series-toernooien, want die vinden plaats op locaties waarvoor je uren in het vliegtuig moet bivakkeren. En Van Barneveld heeft het wel een beetje gehad met het vele reizen.

Maar in de kwartfinale tegen Adrian Lewis speelde hij een van zijn betere partijen van de afgelopen maandag. Het werd 8-10 en de oud-wereldkampioen zette ook eindelijk weer zijn gemiddelde neer op honderd plus (101,3). Vooral de uitgooien waren van de bovenste plank. De Haagse darter raakte tien van zijn vijftien legpijltjes.

Chisnall profiteerde van een offday bij Gary Anderson. De Schotse wereldkampioen was nog scherp zat met uitgooien (58 procent), maar het scorend vermogen viel vanaf 5-3 weg, waardoor Chizzy plots naar 5-8 kon stormen. Het werd uiteindelijk 7-10.

Beide spelers zijn vrij onvoorspelbaar. Chisnall is een van de allerbesten met 180’s werpen maar zet daar te vaak lage scores tegenover, Barney is op bepaalde dagen schier onklopbaar, vooral dankzij enorm hoge checkouts, maar heeft moeite met een paar duels na elkaar pieken.

Michael van Gerwen – Peter Wright

Mighty Mike versloeg James Wade met 10-8. Beide ex-wereldkampioenen konden het gemiddelde niet boven de honderd krijgen en ook de checkoutpercentages waren onopmerkelijk. Vanaf 6-6 pakte Van Gerwen twee belangrijke legs op rij, waarna hij alleen nog tweemaal zijn eigen leg hoefde te houden. “Soms pept het ook wel op als je wint terwijl je niet op je best was”, erkende Mighty Mike.

Wright versloeg Corey Cadby met 10-2, maar die cijfers doen geen recht aan de prestatie van de Australier. Beide mannen hadden een moyenne van maar liefst 109 en wierpen ook de helft van hun finishpijltjes raak. De 21-jarige Cadby moet maar snel het vliegtuig pakken naar Europa, zodat hij zich vaker met de grote jongens kan meten.

Wedden op Perth Darts Masters 2016

Halve finales Perth Darts Mastes

Dave Chisnall – Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen – Peter Wright

Back To Top