Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma PDC WK Darts 2016: Gary Anderson verslaat Andy Boulton met 3-0

Gary Anderson titelverdediger WK Darts 2016

Update: Gary Anderson versloeg gisteravond Andy Boulton (3-0), die in zijn voorronde partij nog wist te winnen van Per Laursen met 2-1. Ook Peter Wright is door naar de volgende ronde, hij wist Keegan Brown te verslaan met 3-0.

PDC WK Darts 2016. Gary Anderson begint vanavond met het verdedigen van zijn wereldtitel op het PDC World Darts Championship in Alexandra Palace in Londen. Er staan vanavond vier partijen op het programma.

Anderson speelt vanavond zijn eerste partij tegen de winnaar van een eerdere partij. Daarin spelen Andy Boulton en Per Laursen tegen elkaar in een voorronde. De Deen Laursen staat in Ally Pally omdat hij twee toernooien won in de 2015 Scandinavian Darts Corporation Pro Tour.

Live WK Darts 2016 kijken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Michael van Gerwen versus Gary Anderson PDC WK Darts 2016De snel-gooiende Boulton haalde zijn ticket voor de voorronde binnen door de finale van de PDPA Qualifier in Coventry te halen waarin hij verloor van de 25-jarige, voormalige jeugdwereldkampioen Ricky Evans. Die laatste start meteen in de eerste ronde maar Boulton moet zich eerst bewijzen in de voorronde tegen Laursen – en daarna mogelijk dus tegen Anderson. Boulton is met een notering van 1,50 bij 888sport favoriet tegen Laursen – die 2,60 noteert.

De nummer 1 Michael van Gerwen en de huidig wereldkampioen Gary Anderson kunnen elkaar tegenkomen in de finale van het WK Darts 2016.
In de infographic kan je zien wie van de twee het meeste kans heeft om de titel in de wacht te slepen.

WK Darts 2016: lastige voorbereiding Anderson

Wie van de twee het ook wordt, Anderson ziet elk van hen als een lastige tegenstander. “Geen makkelijke wedstrijd om je op voor te bereiden omat je niet weet tegen wie je speelt tot de avond waarop je speelt. Per Laursen draait al jaren mee en Andy Boulton deed het erg goed toen hij door de PDPA Qualifier kwam, dus ik weet dat het lastig wordt,” aldus de Flying Scotsman.

“Ik heb prachtige herinneringen aan het wereldkampioenschap van afgelopen jaar, en ik kan niet wachten om terug te keren,” zei Anderson die met odds van 8,50 bij 888sport staat genoteerd en daarmee wordt als derde kanshebber weggezet. Na Michael van Gerwen, die morgen zijn eerste wedstrijd speelt en topfavoriet is met odds van 2,20 en ook achter Phil Taylor die 6,00 doet bij 888sport.

Peter Wright – Keegan Brown

Ook Peter Wright speelt zijn eerste partij vanavond al. De Schotse darter met zijn opvallende Technicolor™ outfits treft voormalig wereldjeugdkampioen Keegan Brown, een jonge darter die geen eenvoudige tegenstander zal zijn voor Snakebite. Wright wordt door enkele dartskenners eveneens getipt voor de titel en noteert daar 29,00 voor.

Programma PDC WK Darts 2016

Donderdag 17 december 2015
20:00 uur: Andy Boulton – Per Laursen (Voorronde) 2-1
21:00 uur: Jamie Lewis – Daryl Gurney 1-3
22:00 uur: Peter Wright – Keegan Brown 3-0
23:00 uur: Gary Anderson – Andy Boulton 3-0

Wie wint het PDC WK Darts 2016? De favorieten volgens 888sport:

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 17.12.2015.

Back To Top