Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Lakeside WK Darts: Prins door naar halve finale

Sharon Prins

Programma Lakeside WK Darts. Sharon Prins is door naar de halve finale bij de vrouwen op de Lakeside waarin ze titelverdedigster Lisa Ashton treft. Aileen De Graaf ging op de valreep onderuit. Jeugdtalent Colin Roelofs mag zich de eerste BDO Wereldkampioen bij de jeugd noemen.

Roelofs eerste World Youth Champion

Het allereerste World Youth Championship ooit werd gewonnen de 16-jarige Nederlander Colin Roelofs. Hij maakte een geweldige indruk door zijn opponent Harry Ward met 3-0 te verslaan en compleet te whitewashen. De verliezende finalist uit Derbyshire kreeg geen enkele leg cadeau van de jonge Nederlander.

En nog meer Nederlands succes in Frimley Green. Sharon Prins bereikte de halve finale van het vrouwentoernooi door een 2-1 zege op de Engelse Rachel Brooks. In die halve finale speelt ze tegen Lisa Ashton, de huidige wereldkampioen. De 44-jarige Ashton ging op haar beurt door naar de laatste vier na een 2-0 zege op negenvoudig Lakeside-kampioen Trina Gulliver. Ashton speelde met een gemiddelde van boven de 90 en gaf geen enkele leg weg.

Drievoudig wereldkampioene Anastasia Dobromyslova liet slechts een leg liggen in haar 2-0 overwinning op Zoe Jones. Ook Fallon Sherrock staat in de kwartfinale na een 2-1 overwinning op de als derde geplaatste Aileen de Graaf. De Nederlandse nam aanvankelijk de leiding maar Sherrock kwam terug naar 1-1 en pakte vervolgens ook de beslissende leg.

Scott Waites is uitgeschakeld op het BDO World Championship Darts. De Lakeside-kampioen van 2013 werd door de 52-jarige Schot Ross Montgomery uitgeschakeld. Montgomery speelde met een gemiddelde van 97.30 en won met 4-0. Waites kon maar drie legs uit de grip van de Schot houden die dit jaar voor de achtste maal meedoet aan het BDO WK en voor het eerst de kwartfinale haalde. Montgomery speelt vandaag tegen Martin Adams, de man die de Lakeside al drie keer won.

De Canadees Jeff Smith kwam terug van een 1-3 achterstand en stuurde Gary Robson met 4-3 naar huis in een decider. Smith is daarmee de eerste Canadees sinds 1994 die de kwartfinales van de Lakeside haalt. In dat jaar won John Part de titel. Smith is nu de enige buitenlander die nog in het toernooi zit.

Uitslagen Lakeside WK Darts, 8 januari 2015

Heren tweede ronde
Gary Robson (Eng) 3-4 Jeff Smith (Can)
Scott Waites (Eng) 0-4 Ross Montgomery (Sco)
Jamie Hughes (Eng) 1-4 Glen Durrant (Eng)

Vrouwen Kwartfinales
Anastasia Dobromyslova (Rus) 2-0 Zoe Jones (Eng)
Fallon Sherrock (Eng) 2-1 Aileen de Graaf (Ned)
Sharon Prins (Ned) 2-1 Rachel Brooks (Eng)
Trina Gulliver (Eng) 0-2 Lisa Ashton (Eng)

Wereldkampioenschap Jeugd Finale
Harry Ward (Eng) 0-3 Colin Roelofs (Ned)

Vandaag worden de kwartfinales bij de mannen gespeeld op de Lakeside. ’s Middags worden er twee wedstrijden gespeeld, de andere twee ’s avonds. Bij de mannen spelen eerste de Engelsmannen Brian Dawson en Scott Mitchell tegen elkaar en daarna is het podium voor Montgomery en Adams.

Ross Montgomery die gisteren met overmacht Scott Waites naar huis stuurde, krijgt vanmiddag te maken met Martin Adams. Sinds ‘Wolfie’ in 2011 voor het laatst wereldkampioen werd, haalde hij nog twee keer de kwartfinale. In 2012 ging hij daarin onderuit tegen Tony O’Shea en afgelopen jaar was Jan Dekker te sterk voor Adams.

’s Avonds treffen Robbie Green en de Canadees Jeff Smith elkaar en daarna spelen de Engelse darters Glen Durrant en Darryl Fitton om een plek in de halve finales van zaterdag.

Bij de dames speelt Sharon Prins uit Zoetermeer tegen titelverdedigster Lisa Ashton. Twee jaar geleden stonden ze ook tegenover elkaar in de halve finale. Toen won Ashton met 2-0 om vervolgens in de finale onderuit te gaan tegen Anastasia Dobromyslova.

Dobromyslova treft de Engelse Fallon Sherrock die voor de tweede maal op de Lakeside speelt. Afgelopen jaar strandde ze in de kwartfinale en verloor toen met 2-1 van de Russin. Dit jaar komen ze elkaar een ronde verder tegen.

Programma Lakeside WK Darts

Mannen Kwartfinales (best of nine sets)
14:10 Brian Dawson – Scott Mitchell
15:45 Ross Montgomery – Martin Adams
19:15 Robbie Green – Jeff Smith
21:15 Glen Durrant – Darryl Fitton

Vrouwen Halve finales (best of three sets)
18:45 Lisa Ashton – Sharon Prins
20:45 Fallon Sherrock – Anastasia Dobromyslova

Back To Top