Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Lakeside WK Darts: Hofstra en Harms uitgeschakeld

Wesley Harms Programma Lakeside WK Darts 2015

Programma Lakeside WK Darts. Ook Rick Hofstra en Wesley Harms zijn uitgeschakeld op de Lakeside WK darts en daardoor zijn er geen Nederlandse mannen meer in het toernooi. Bij de vrouwen verloor ook de Nederlandse Anneke Kuijten en ook de Belg Cedric Waegemans is uitgespeeld. De enige Belg die nog in de race is, is Geert de Vos en hij komt vanavond in actie tegen Scott Mitchell. Bij de vrouwen speelt Aileen De Graaf.

De Nederlandse vrouwen moeten het dus doen in de Lakeside Country Club in Frimley Green. Sharon Prins heeft zich na haar 2-0 overwinning op Lorraine Winstanley al verzekerd van een plek in de kwartfinales die komende donderdag worden gespeeld en vanmiddag gaat Aileen De Graaf proberen om eveneens een plaats bij de laatste acht te veroveren.

Hofstra en Harms hard onderuit

De Friese darter Rick Hofstra verloor met 1-3 van de Amerikaan Jim Widmayer. Vorig jaar zorgde Hofstra nog een beetje een sensatie toen hij de kwartfinale van de Lakeside haalde en waarin hij stuk liep op Stephen Bunting – die het toernooi uiteindelijk zou winnen.

Wesley Harms ging genadeloos ten onder tegen de Canadese darter Jeff Smith. ‘The Silencer’ verzekerde zich met 3-1 van een plek in de tweede ronde. De eerste set ging met gemak naar de Nederlander maar daarna ging het mis. Harms was als achtste geplaatst en het is de eerste keer sinds hij deelneemt aan het toernooi dat hij de eerste ronde niet overleefde.

Darryl Fitton – Alan Norris

Alan Norris speelde een bizarre partij tegen de Zweed Daniel Larsson waarin hij twee keer op achterstand kwam en zich twee keer terug vocht om met 3-2 te winnen. Vandaag mag de als tweede geplaatste Engelsman meteen weer het podium op voor de tweede ronde waarin hij tegen Darryl Fitton speelt. Na afloop van zijn wedstrijd gisteren zei hij “Morgen moet ik met vier sets winnen van Darryl, en als me dat lukt ben ik heel blij.”

Geert de Vos speelt tegen Scott Mitchell, de huidige nummer twee op de BDO-ranglijst. ‘Scottie too Hottie’ kwam nog niet verder dan de kwartfinales op de Lakeside maar won in 2014 wel de British Open, England Matchplay, Jersey Open, Muensterland Classic, Romanian Classic, Tops of Ghent en de WDF Europe Cup Pairs. Geen makkelijke tegenstander dus voor de enige overgebleven Belg van dit toernooi.

In de middag speelt Aileen de Graaf haar eerste ronde in het vrouwentoernooi tegen de Engelse Paula Jacklin. De Graaf kan na Sharon Prins de tweede Nederlandse worden die zich voor de kwartfinale in de vrouwentoernooi plaatst.

Uitslagen Lakeside WK Darts 2015

Dinsdag 6 januari 2014 woensdag
Trina Gulliver (Eng) 2-0 Anneke Kuijten (Ned)
Fallon Sherrock (Eng) 2-1 Maria Mason (Can)
Robbie Green (Eng) 3-1 Darius Labanauskas (Ltu)
Alan Norris (Eng) 3-2 Daniel Larsson (Swe)
Gary Robson (Eng) 3-0 Cedric Waegemans (Bel)
Rick Hofstra (Ned) 1-3 Jim Widmayer (US)
Glen Durrant (Eng) 3-1 Karel Sedlacek (Cze)
Wesley Harms (Ned) 1-3 Jeff Smith (Can)

Programma Lakeside WK Darts 2015 – 7 januari

Middag programma Lakeside WK Darts vanaf 14.00 uur
15:00 Aileen De Graaf – Paula Jacklin (Eerste ronde – vrouwen)

Tweede ronde mannen – Best of seven sets
14:05 Darryl Fitton – Alan Norris
15:30 Robbie Green – Peter Sajwani

Avond programma Lakeside WK Darts 2015 vanaf 19.00 uur
19:05 Brian Dawson – Madars Razma
20:15 Jim Widmayer – Martin Adams
21:30 Geert de Vos – Scott Mitchell

Back To Top