Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Lakeside WK Darts 2015: Sharon Prins uitgeschakeld

Martin Adams

Programma Likeside WK Darts 2015. Sharon Prins is uitgeschakeld op de Lakeside. De laatste Nederlandse deelnemer op het BDO WK Darts werd met 2-0 gevloerd door Lisa Ashton. Vandaag worden de halve finales bij de heren en de finale bij de vrouwen gespeeld in het Engelse Frimley Green.

Sharon Prins kon opnieuw niet op tegen Lisa Ashton, de regerende wereldkampioen bij de dames. Ashton won met 2-0. Afgelopen strandde Prins eveneens op de Engelse, maar toen werd het 2-1. Ashton speelt in de finale tegen de 20-jarige Fallon Sherrock.

De uit Milton Keynes afkomstige Sherrock versloeg drievoudig wereldkampioene Anastasia Dobromyslova met 2-1. De wedstrijd liep uit op een beslissende en Sherrock pakte de kans om haar uitschakeling van een jaar geleden te wreken. Toen ging ze in de kwartfinale onderuit tegen de in Engeland woonachtige Russische dartsspeelster.

Smith grootste verrassing

De Canadese debutant Jeff Smith is hard bezig om zich tot de grootste verrassing van de Lakeside 2015 te ontpoppen. In de kwartfinale stuurde hij Robbie Green met 5-1 naar huis. Green gold als een van de titelfavorieten Vandaag speelt de Canadese automonteur tegen Scott Mitchell.

“Ik had één doel toen ik hier kwam en dat was om de halve finales te bereiken. Ik heb mijn doel nu bereikt en ik heb niets meer te verliezen,” zei Smith. Hij is de eerste Canadees die kans maakt op de wereldtitel sinds zijn landgenoot John Part in 1994 de titel opeiste tijdens zijn debuut op het BDO WK Darts. Brian Dawson werd met 2-5 verslagen door Scott Mitchell. In de halve finale speelt de Engelsman tegen de Canadees Jeff Smith.

Glen Durrant won met 5-2 win van Darryl Fitton en krijgt vanmiddag in de halve finale te maken met Martin Adams die in goede vorm verkeert. Adams versloeg de Schot Ross Montgomery met met 5-1. Adams won de Lakeside-wereldtitel al drie maal en staat nu voor het eerst sinds 2011 weer in de halve finale. ‘Wolfie’ vertelde de afgelopen jaar heel serieus te hebben geoefend waarbij hij iedere dag minstens twee uur aan het bord stond. Durrant is al zevende geplaatst .

Uitslagen Lakeside vrijdag 9 januari 2015

Mannen Kwartfinales
Brian Dawson (Eng) 2-5 Scott Mitchell (Eng)
Ross Montgomery (Sco) 1-5 Martin Adams (Eng)
Robbie Green (Eng) 1-5 Jeff Smith (Can)
Glen Durrant (Eng) 5-2 Darryl Fitton (Eng)

Vrouwen Halve finales
Lisa Ashton (Eng) 2-0 Sharon Prins (Eng) –
Fallon Sherrock (Eng) 2-1 Anastasia Dobromyslova (Rus)

Programma Lakeside WK Darts 2015 – zaterdag 10 januari

15.30 – Jeff Smith v Scott Mitchell – mannen halve finale
16.30 – Lisa Ashton v Fallon Sherrock – Vrouwen Finale
19.30 – Glen Durrant v Martin Adams – mannen halve finale

Back To Top