Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Lakeside WK Darts 2015: Prins en De Graaf door

Aileen de Graaf Winmau WOrld Masters 2015

Lakeside WK Darts 2015. Na alle Nederlandse mannen zijn nu ook alle Belgen uitgeschakeld op het Lakeside WK darts van de BDO. Vandaag staat er wel een Nederlandse jeugdspeler in de finale van het jeugdtoernooi en ook komen er twee Nederlandse dartsdames in de de kwartfinales van het vrouwentoernooi.

Ook Geert de Vos is uitgeschakeld op WK Darts van de BDO. Dat betekent dat ook de laatste Belg de Lakeside Country Club in Frimley Green moet verlaten. De Engelsman Scott Mitchell was met 4-2 te sterk voor de Belg.

Alan Norris is eveneens uitgeschakeld. De als tweede geplaatste ‘Chuck’ werd gezien als een van de belangrijkste kanshebbers maar hij ging met 4-3 onderuit in de spannende wedstrijd tegen zijn landgenoot Darryl Fitton die in een decider eindigde.

Martin Adams, Brian Dawson en Robbie Green zijn door naar de kwartfinales. Adams staat voor de 22ste keer op de Lakeside WK Darts. De man uit Lincolnshire versloeg de Amerikaan Jim Widmayer met 4-0. Toch was ‘Wolfie’ niet helemaal tevreden over zijn spel, maar hij was wel blij met het resultaat, vertelde hij tegen de BBC.

Brian Dawson kwam terug van een 3-1 achterstand en versloeg Madars Razma, de man uit Letland, met 4-3. Robbie Green maakte met 4-0 een eide aan de droom van de Zweed Peter Sajwani.

Uitslagen Lakeside WK Darts woensdag 7 Januari 2015

Tweede ronde mannen
Geert de Vos (Bel) 2-4 Scott Mitchell (Eng)
Brian Dawson (Eng) 4-3 Madars Razma (Lat)
Jim Widmayer (USA) 0-4 Martin Adams (Eng)
Darryl Fitton (Eng) 4-3 Alan Norris (Eng)
Robbie Green (Eng) 4-0 Peter Sajwani (Swe)

Alle Nederlandse heren waren al uitgeschakeld en nu dus ook alle Belgen. Er zijn nog wel twee Nederlandse dames in de race om de wereldtitel, Sharon Prins en Aileen De Graaf. Beide vrouwen staan vandaag in de kwartfinales. ’s Middags speelt Aileen de Graaf tegen de Engelse Fallon Sherrock, en ’s avonds speelt Sharon Prins tegen de Engelse Rachel Brooks.

Bij de jeugd is nog wel één Nederlander in de race voor de wereldtitel en hij staat al in de finale. De uit Ochten afkomstige Colin Roelofs speelt tegen Harry Ward. Roelofs won de afgelopen twee jaar titel na titel, en hij is nu al de meest succesvolle Nederlander op de Lakeside van 2015 – tenzij een van de deelnemende dames hem nog kan evenaren of voorbijgaan qua prestatie.

Bij de heren worden drie kwartfinales gespeeld. ’s Middags speelt de Engelsman Gary Robson tegen de Canadees Jeff Smith. Robson staat negende op de BDO-ranking. ’s Avonds speelt de Schot Ross Montgomery tegen de Engelse Scott Waites. Als laatste spelen de Engelsmannen Jamie Hughes en Glen Durrant tegen elkaar.

Programma Lakeside WK Darts donderdag 8 januari

World Youth Championship finale
14:00 Harry Ward – Colin Roelofs

Mannen kwartfinales (best of nine sets)
15:00 Gary Robson – Jeff Smith
19:30 Jamie Hughes – Glen Durrant
21:15 Scott Waites – Ross Montgomery

Vrouwen kwartfinales (best of three sets)
14:30 Anastasia Dobromyslova – Zoe Jones
16:15 Fallon Sherrock – Aileen de Graaf
19:05 Sharon Prins – Rachel Brooks
20:45 Trina Gulliver – Lisa Ashton

Back To Top