Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Grand Slam of Darts: Van Gerwen favoriet voor titel

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts

Grand Slam of Darts 2015. De beste spelers uit de PDC en de BDO nemen het de komende week tegen elkaar op in de strijd om de hoofdprijs van £100.000 tijdens de Grand Slam of Darts. Michael van Gerwen is favoriet en ook Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Michel van der Horst, Mark Oosterhuis zijn er namens Nederland bij, evenals de Belgische toppers Geert De Vos en Kim Huybrechts.

Grand Slam of Darts 2015

Aan de Grand Slam of Darts doen 32 spelers mee die in de eerste ronde worden verdeeld over acht groepen van vier spelers. De eerste ronde heeft een ‘Round Robin’-format, waarbij elke darter een keer tegen elke andere speler uit de groep speelt. De beste twee darters uit een groep gaan door naar de tweede ronde. Vanaf dat moment wordt er volgens het knock-outsysteem gespeeld.

De komende vier dagen staat het toernooi in het teken van de eerste ronde. Vandaag en morgen is er een dubbel programma zodat alle spelers op een dag aan bod komen. Vanmiddag staan de groepen E-H aan de oche voor hun eerste van drie wedstrijden, terwijl ’s avonds groepen A-D aan de beurt komen. De opzet voor zondag is hetzelfde. Maandag spelen de groepen E-H hun laatste van de drie matches en op dinsdag mogen A-D op voor hun laatste wedstrijd.

Deelnemers Grand Slam of Darts 2015

Namens de PDC spelen o.a. Gary Anderson, Phil Taylor, Dave Chisnall en Peter Wright terwijl de BDO wordt vertegenwoordigd door o.a. Robbie Green, Martin Adams, Scott Mitchell en Martin Phillips. Behalve een dik gevulde prijzenpot met een hoofdprijs van £100,000 voor de winnaar en £50,000 voor de verliezer van de finale, stelt sponsor Singha Beer ook nog eens £30.000 beschikbaar voor wie een negendarter produceert. Mochten meerdere spelers dit doen, moeten ze de geldprijs eerlijk delen.

Michael van Gerwen speelt in groep A tegen landgenoot Mark Oosterhuis.(BDO). Oosterhuis speelde afgelopen jaar zo’n beetje op elk denkbaar Open Landentoernooi en haalde zelfs de finale van de Open Luxemburg, maar won nog niets. Voor Van Gerwen zal hij echter geen belemmering vormen.

Michel van der Horst (BDO) is vanmiddag de eerste Nederlander die het podium betreedt. Een man die veel wedstrijden heeft gespeeld, vaak de kwartfinale haalde en soms ook een semifinale, maar nog nooit iets won. Hij debuteert op de GS en neemt het op tegen James Wade in groep F.

Phil Taylor v Martin Phillips (groep H) wordt een boeiende wedstrijd. Taylor die bij vlagen iets van zijn oude zelf laat zien en Phillips die al jaren een constante is binnen de BDO maar niet aan de gemiddelden van Taylor komt.

Raymond van Barneveld speelt in groep E tegen Andy Boulton. Jelle Klaasen speelt in hgroep B tegen Steve Beaton (B). De Belg Geert De Vos speelt tegen Robert Thornton in groep G terwijl Kim Huybrechts het opneemt tegen Steve West in groep A.

Grand Slam of Darts 2015: Fordham terug op hoogste niveau

Ook de terugkeer van Andy Fordham op het hoogste dartsniveau is een hoogtepunt van deze Grand Slam. De laatste keer dat hij meedeed, was in 2004 toen hij als BDO-wereldkampioen in een iconische match tegen PDC-Wereldkampioen Phil Taylor speelde – maar moest opgeven vanwege gezondheidsproblemen. The Viking stak zijn afkeer van zijn oude rivaal Taylor in een interview met SKY Sports niet onder stoelen of banken. “Waarschijnlijk is het helemaal fout om te zeggen, maar eerlijk gezegd mag ik Phil gewoon niet”. In de knockout-fase speelt hij tegen Adrian Lewis. Taylor kan hij pas in de tweede ronde tegenkomen.

De 2015 SINGHA Beer Grand Slam of Darts wordt vanaf 7 November gespeeld in de Wolverhampton Civic Hall in Engeland. Het toernooi duurt een hele week en de finale vindt komende week zondag plaats.

Speelschema zaterdag 7 November 2015

Groepen E-H Eerste Wedstrijd middagsessie (14.00-18.00 uur)
Rowby-John Rodriguez v Robbie Green (H)
Terry Jenkins v Jonny Clayton (G)
Robert Thornton v Geert De Vos (G)
James Wade v Michel van der Horst (F)
Keegan Brown v Mark Webster (F)
Gary Anderson v Larry Butler (E)
Phil Taylor v Martin Phillips (H)
Raymond van Barneveld v Andy Boulton (E)

Speelschema zaterdag 7 November 2015

Groepen A-D Eerste Wedstrijd avondsessie (20.00-00.00 uur)
Kim Huybrechts v Steve West (A)
Jelle Klaasen v Steve Beaton (B)
Michael Smith v Wayne Jones (C)
Dave Chisnall v Mervyn King (D)
Adrian Lewis v Andy Fordham (C)
Michael van Gerwen v Mark Oosterhuis (A)
Ian White v Martin Adams (B)
Peter Wright v Scott Mitchell (D)

Back To Top