Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Grand Slam of Darts 2016: Michael van Gerwen – Robert Thornton

Programma Grand Slam of Darts 2016: Michael van Gerwen - Robert Thornton

Programma Grand Slam of Darts 2016. Michael van Gerwen speelt woensdag om 20:00 uur (NL tijd) in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts tegen Robert Thornton. De groepsfase is dinsdag afgerond, zodat de helft van de 32 deelnemers resteert.

Tot nu toe verloopt dit toernooi, waarbij spelers van de PDC en BDO elkaar treffen, gesmeerd voor de Nederlanders. Mighty Mike zien we dus woensdag al verschijnen en op donderdag komen er nog drie andere Oranjedarters aan bod: Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Benito van de Pas. Barney en Van de Pas zijn nog ongeslagen, Noppert verloor alleen van Barney.

Michael van Gerwen – Robert Thornton

Ook Van Gerwen won, zoals viel te verwachten, zijn drie groepswedstrijden. Hij bouwde in groep A een legsaldo op van vijftien voor en vier tegen, samen met Peter Wright in groep C het beste saldo.

Thornton werd tweede in groep B, als een van de drie spelers met vier punten. “The Thorn” zal in zijn nopjes zijn dat hij de eerste schifting heeft overleefd, want 2016 was tot nu toe een van de zwakkere in zijn loopbaan. Met name in de Premier League Darts kreeg hij de ene na de andere opdoffer te verwerken. Hij won slechts twee van de zestien speelronden.

In oktober 2015 beleefde Thornton het grootste moment van zijn dartsleven, toen hij in de World Grand Prix de beker pakte, ten koste van Van Gerwen. Ondanks een fors lager gemiddelde wist de Thorn zwak uitgooien van Mighty Mike af te straffen. In de vijf onderlinge duels daarna won de Brabander viermaal en was er een gelijkspel in de Premier League.

Later vanavond speelt Phil Taylor tegen de Amerikaan Jeff Smith. Van Gerwen is sceptisch over de aankondiging van The Power, dat hij eind 2017 met pensioen gaat. “Die verhalen heb ik vaker gehoord”, zegt hij achteloos over het 56-jarige icoon.

Wedden op Grand Slam of Darts

Programma Grand Slam of Darts 2016

woensdag 16 november vanaf 20.00 uur

Michael van Gerwen – Robert Thornton
Gerwyn Price – Brendan Dolan
Peter Wright – Darryl Fitton
Phil Taylor – Jeff Smith

Back To Top