Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Grand Slam of Darts 2016: Michael van Gerwen – Martin Adams live

Michael van Gerwen en Gerwyn Price favorieten Masters 2021

Grand Slam of Darts 2016. Zaterdag 12 november begint de Grand Slam of Darts, waar toppers van zowel de dartsbond PDC als die van de BDO elkaar treffen. In Wolverhampton worden de 32 darters verdeeld over acht groepen. Michael van Gerwen treft Martin Adams, Max Hopp en Brendan Dolan. Onderaan het programma darts voor de zaterdag.

Grand Slam of Darts 2016

Van 12 tot en met 20 november komen de darters bijeen in de Wolverhampton Civic Hal. Aan de kant van de PDC is deelname gegarandeerd voor de finalisten van de zogeheten tv-toernooien die dit jaar plaatsvonden. Natuurlijk is titelverdediger Michael van Gerwen een van hen en ook Raymond van Barneveld heeft zich op die manier gekwalificeerd. Benito van de Pas dwong een ticket af door een Players Championship te winnen.

Debuut Danny Noppert tv evenement

Ook namens de BDO is Oranje present op de Grand Slam of Darts. Er is plek voor acht BDO-spelers en het is vanzelfsprekend dat Danny Noppert werd gekozen, want hij is in een mum van tijd opgeklommen naar plek drie van de BDO-ranking. Dit jaar won hij al vijf titels. Dit wordt zijn eerste deelname aan een groot, live op tv uitgezonden evenement en begin volgend jaar zal Noppie debuteren op het Lakeside Darts.

Michael van Gerwen – Martin Adams

De koppeling van Van Gerwen aan Martin Adams is markant. De twee kennen elkaar nog van de jaren dat Mighty Mike onderdeel was van de BDO, maar ze hebben al tien jaar niet meer tegen elkaar gespeeld. Martin “Wolfie” Adams, die spijtig genoeg lijdt aan prostaatkanker, nam in 2015 voor het eerst deel aan de Grand Slam of Darts. Om principiële redenen wilde hij niets van doen hebben met de PDC, die het darten wat commerciëler en met meer fanfare aanpakt dan de BDO.

Adams zou in de PDC vermoedelijk minstens in de top twintig mee kunnen draaien, althans in zijn jongere jaren, want de Engelsman is inmiddels zestig jaar. Max Hopp is juist een van de toekomstige sterren van het darten. De twintigjarige Duitser is de regerend wereldkampioen  darts junioren bij de PDC. Dolans beste prestatie is een finaleplek op de World Grand Prix (in 2011).

Barney is in groep F gepaard aan Mensur Suljovic, Nathan Aspinall en Danny Noppert. Van de Pas treft in groep H Adrian Lewis, Pas Chris Dobey en Scott Mitchell.

Programma Grand Slam of Darts

Zaterdag 12 november 2016

Middagsessie vanaf 14.00 uur
Groepen B-C-F-G eerste wedstrijden

Gerwyn Price – Dimitri Van den Bergh (B)
Simon Whitlock – Ted Evetts (C)
Dave Chisnall – James Wilson (G)
Mensur Suljovic – Danny Noppert (F)
Robert Thornton – Scott Waites (B)
Raymond van Barneveld – Nathan Aspinall (F)
James Wade – Jamie Hughes (G)
Peter Wright – Jeff Smith (C)

Avondsessie vanaf 20.30 uur
Groepen A-D-E-H eerste wedstrijden
Brendan Dolan – Max Hopp (A)
Alan Norris – Nathan Derry (E)
Ian White – Darren Webster (D)
Benito van de Pas – Chris Dobey (H)
Phil Taylor – Darryl Fitton (D)
Gary Anderson – Glen Durrant (E)
Michael van Gerwen – Martin Adams (A)
Adrian Lewis – Scott Mitchell (H)

Live darts kijken

RTL7 zendt vanaf 18.00 uur een samenvatting van de middag in Wolverhampton uit. De dartswedstrijden uit de avondsessie worden wel live getoond door de zender. Darten live stream kijken kan zowel ’s midddags als ’s avonds.

Back To Top