Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Grand Slam of Darts: Gary Anderson – Raymond van Barneveld live

Vandaag en morgen de tweede ronde World Matchplay Darts

Michael van Gerwen heeft de halve finale van het Grand Slam of Darts toernooi bereikt na een 16-3 zege op Brendan Dolan. Ook Peter Wright is door na een sublieme 16-10 zege op Phil Taylor. Vanavond speelt Raymond van Barneveld zijn kwartfinale tegen wereldkampioen darts Gary Anderson en kan hij de tweede Nederlander worden die een plaats boekt bij de laatste vier. Onderaan het programma darten voor vandaag.

Grand Slam of Darts 2016

Michael van Gerwen kreeg weinig tegenstand van Brendan Dolan. Hij pakte moeiteloos de eerste vijf legs voordat Dolan zijn eerste leg pakte. Maar daarna was Van Gerwen weer aan zet en hij won de volgende acht legs voor 13-1. Dolan kon daarop twee legs pakken voor 13-3 en daarna eindigde zijn sprookje. Mighty Mike pakte nog eens drie legs en won met 16-3 van de Noord-Ier die voor het eerst in zijn carrière de kwartfinale van de Grand Slam of Darts had gehaald.

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2016 GettyNa afloop liet van Gerwen weten dat hij natuurlijk wel blij was dat hij door is naar de halve finale, maar de wedstrijd zelf vond hij nogal saai en liet doorschemeren hij liever speelt tegen een tegenstander die hem uitdaagt. “Hij raakte geen pepernoot,” zei Van Gerwen tegen RTL. “Brendan zette me niet echt onder druk,” zei hij. “Ik speelde geen fantastische darts, ik was een beetje slordig op mijn dubbels, maar ik heb de wedstrijd wel gewonnen.”

In de halve finales speelt hij morgen tegen Peter Wright van wie hij wel een uitdagende partij kan verwachten, zeker na zijn winst op Phil Taylor. “Ik kan me nu gaan voorbereiden op de halve finales,” besloot van Gerwen.

Phil Taylor uitgeschakeld door Peter Wright

Peter Wright speelde een sterke wedstrijd tegen Phil Taylor. De veelkleurige Schot maakte een vliegende start door de eerste vijf legs op rij te winnen waarna Taylor eindelijk van zich liet horen en zich terugvocht naar 6-4. Dat gat maakte de zestienvoudige wereldkampioen darten nooit meer dicht. Hij bleef steeds op een paar legs achterstand, terwijl Wright onderweg bijna een negendarter gooide en een aantel hele sterke finishes neerzette. Taylor kon terugkomen naar 14-10 voordat Wright nog twee legs pakte en daarmee een plek in de halve finale.

Gary Anderson – Raymond van Barneveld

Vanavond worden de laatste twee kwartfinales gespeeld. Raymond van Barneveld treft Gary Anderson in de laatste van de twee games. Van Barneveld haalde de kwartfinale Grand Slam of Darts na een moeizame wedstrijd tegen Glen Durrant waarin hij probelemen had om zijn ritme te vinden. “Hopelijk tegen Gary vind ik dat wel. Hij speelt snel, ik speel snel – en we gaan er allebei gewoon voor. En ja, ik verheug me er wel op”, zei hij donderdag na afloop van de wedstrijd tegen RTL 7 Darts.

Van Barneveld en Anderson zijn enorm aan elkaar gewaagd. Van de 32 dartswedstrijden die ze tegen elkaar speelden, won Anderson er 16 en Van Barneveld 14. Tweemaal eindigde een partij in gelijkstand. Daarbij moet wel worden gezegd dat Anderson de laatste negen wedstrijden won. De laatste keer dat Barney de Schot versloeg was in april 2015.

Chris Dobey – James Wade

De eerste wedstrijd van vandaag in de Grand Slam of Darts is de kwartfinale tussen James Wade tegen de revelatie van dit toernooi, qualifier Chris Dobey die op een wild card speelt. De Engelse Dobey speelt pas sinds 2015 op een Tour Card en kwam nooit eerder zo ver is een toernooi; hij wist al wel enkele keren de laatste 32 te halen op een groot event, waaronder de World Masters en de European Championship, en een maand geleden stond hij plots in de finale tijdens de PDPA Players Championship in Barnsley.

Gokken op darts

Uitslagen Grand Slam of Darts

Kwartfinales vrijdag 18 november 2016
Michael van Gerwen 16-3 Brendan Dolan
Peter Wright 16-10 Phil Taylor

Programma Grand Slam of Darts

zaterdag 19 november
21.00 uur Chris Dobey – James Wade
22.15 uur Gary Anderson – Raymond van Barneveld
Best of 31 legs

Live darts kijken

RTL7 zendt vanaf 20.30 op televisie uit en ook is het mogelijk via de live stream darts te kijken.

Back To Top