Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Grand Slam of Darts: Anderson – Van Barneveld

Gary Anderson Grand Slam of Darts 2015

Grand Slam of Darts 2015. Acht minuten had Michael van Gerwen nodig om de Nederlandse debutant Mark Oosterhuis te witwassen. Raymond van Barneveld en Gary Anderson deden eveneens een whitewash, beide in groep E. Ook Phil Taylor schitterde weer in volle kleuren door met 5-0 een deuk te slaan in de Grand Slam-droom van Martin Phillips.

Jelle Klaasen versloeg Steve Beaton met 5-4 en Kim Huybrechts pakte zijn eerste zege door Steve West in groep A met 5-2 te verslaan. Voor Geert De Vos begon zijn Grand Slam met een nederlaag tegen Robert Thornton die met 5-4 net iets sterker bleek dan de Belg. De terugkeer na 11 jaar van Andy Fordham in de Grand Slam, eindigde ook wat teleurstellend toen Adrian Lewis hem met 5-2 de baas was. Martin Adams liet zien waarom hij al jaren tot de absolute top van de BDO behoort door Ian White tegen de gooi in met 2-5 te verslaan.

“Ik deed de juiste dingen op het juiste moment”

Van Gerwen was blij met zijn overwinning op zij debuterende landgenoot Mark Oosterhuis. “Ik ging meteen goed van start en mijn zelfvertrouwen was er meteen en ik deed de juiste dingen op het juiste moment,” verklaarde van Gerwen zijn overwinning. “Ik ben heel blij dat ik goed speelde en ik wil dit zondag opnieuw laten zien want ik voel me goed en vol overtuiging. Om met 5-0 te winnen was heel belangrijk. Ik voer de groep nu aan en zo wil ik het houden,” aldus Mighty Mike die vandaag tegen Kim Huybrechts speelt in groep A.

Ook Raymond van Barneveld startte sterk met een 5-0 overwinning op Andy Boulton in groep E. Maar in diezelfde groep won wereldkampioen Gary Anderson ook met 5-0 van Larry Butler waardoor beiden nu de groep aanvoeren met evenveel punten. Vandaag treffen Barney en Anderson elkaar en zal een van de twee als groepsaanvoerder komen bovendrijven.

Gary Anderson – Raymond van Barneveld Grand Slam of Darts

Van Barneveld was blij met zijn eigen optreden gisteren, maar vond dat Anderson nog wel iets beter had kunnen spelen, maar onderschatten doet hij zijn tegenstander niet. “Hij haalde vorige week de finale van het European Championship en hij is de regerende Premier League-kampioen en Wereldkampioen, dus weet je ewat je te doen staat. Je moet goed spelen en hopelijk is dat wat ik morgen ga doen,” zei van Barneveld na afloop van zijn eerste wedstrijd.

Jelle Klaasen speelt tegen Martin Adams. Beiden hebben nu twee punten in groep B maar Adams won één leg meer en het verschil is daardoor klein. Beiden zullen moeten proberen om het verschil zo klein mogelijk te houden om zo via de derde wedstrijd na het weekend door te dringen tot de tweede ronde.

Michel van der Horst speelt tegen jeugdtalen Keegan Brown in groep F en Mark Oosterhuis treft Steve West in groep A in een alles-of-niets poging om kansen te houden op de tweede ronde. De Belg Geert De Vos speelt tegen Terry Jenkins in groep G. Beiden verloren hun eerste wedstrijd dus ook voor hen geldt dat ze moeten winnen om zicht te houden op de knock-outfase van de Grand Slam.

Uitslagen Grand Slam of Darts 2015

Groepen A-D Eerste wedstrijd
Kim Huybrechts 5-2 Steve West (A)
Jelle Klaasen 5-4 Steve Beaton (B)
Michael Smith 5-3 Wayne Jones (C)
Dave Chisnall 5-3 Mervyn King (D)
Adrian Lewis 5-2 Andy Fordham (C)
Michael van Gerwen 5-0 Mark Oosterhuis (A)
Ian White 2-5 Martin Adams (B)
Peter Wright 5-2 Scott Mitchell (D)

Groepen E-H Eerste wedstrijd
Rowby-John Rodriguez 3-5 Robbie Green (H)
Terry Jenkins 2-5 Jonny Clayton (G)
Robert Thornton 5-4 Geert De Vos (G)
James Wade 5-2 Michel van der Horst (F)
Keegan Brown 3-5 Mark Webster (F)
Gary Anderson 5-0 Larry Butler (E)
Phil Taylor 5-0 Martin Phillips (H)
Raymond van Barneveld 5-0 Andy Boulton (E)

Programma Grand Slam of Darts 2015 Zondag 8 november 2015

Middag 14.00-18.00 u

E-H Tweede groepswedstrijd
Keegan Brown – Michel van der Horst
Rowby-John Rodriguez – Martin Phillips
Andy Boulton – Larry Butler
Terry Jenkins – Geert De Vos
Robert Thornton – Jonny Clayton
Phil Taylor – Robbie Green
James Wade – Mark Webster
Gary Anderson – Raymond van Barneveld

Avond 20.30-00.30 u

A-D Tweede groepswedstrijd
Steve West – Mark Oosterhuis
Ian White – Steve Beaton
Wayne Jones – Andy Fordham
Mervyn King – Scott Mitchell
Adrian Lewis – Michael Smith
Michael van Gerwen – Kim Huybrechts
Jelle Klaasen – Martin Adams
Peter Wright – Dave Chisnall

Back To Top