Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Grand Slam of Darts 2016: Van Gerwen dik favoriet tegen Dolan

Programma Grand Slam of Darts 2016: Van Gerwen dik favoriet tegen Dolan

Raymond van Barneveld is door naar kwartfinales na een schitterende zege op Glen Durrant. Danny Noppert werd gisteren uitgeschakeld door Gary Anderson nadat hij het de wereldkampioen behoorlijk lastig maakte. Ook Benito van de Pas is klaar op de Grand Slam na een nederlaag tegen James Wade. Vanavond speelt Michael van Gerwen zijn kwartfinale tegen Brendan Dolan. De winnaar voorspellen? Zie onder de de noteringen en het speelschema darts voor vrijdag 18 november.

Grand Slam of Darts: Van Barneveld 10-7 Durrant

Raymond van Barneveld won met 10-7 van Glen Durrant en was ontzettend trots na afloop. Durrant heeft op de Grand Slam een indrukwekkend toernooi gespeeld en Barney zag er behoorlijk tegenop om tegen hem te spelen. “Ik wist dat het een lastige wedstrijd ging worden want in de groep speelde Glen sterk, het is een topspeler, dus ik mocht hem niet onderschatten,” zei van Barneveld na afloop tegen de PDC-reporter. “Het was een lastige wedstrijd om mijn ritm e te vinden, maar uiteindelijk haalde ik een gemiddelde van 98 en gingen 52% van mijn dubbels erin, dus ben ik tevreden.”

Van Barneveld speelt zijn volgende wedstrijd op zaterdag. Daarin treft hij heersend wereldkampioen Gary Anderson. De Schot bereikte de kwartfinale na een zwaarbevochten zege op nieuwkomer Danny Noppert. Anderson stond met 9-6 voor en Noppert sloeg terug en haalde er een decider uit, maar het was de Schot die won. Van Barneveld is ergens blij dat hij zaterdag tegen een speler mag aantreden de hij door en door kent. “Gary is de Wereldkampioen en de nummer twee van de wereld en dus wordt het een andere wedstrijd op zaterdag en ik weet dus wat ik moet doen, maar het ritme zal beter zijn,” aldus Van Barneveld.

Winst James Wade op Benito van de Pas

Voor Benito van de Pas draaide zijn match tegen James Wade op een enorme teleurstelling uit: hij verloor met 10-2 van de agressief spelende Engelsman. Hij treft nu de jonge en onbekende Chris Dobey die met 10-9 won van Jamie Hughes.

Michael van Gerwen – Brendan Dolan

Vanavond speelt Michael van Gerwen tegen Brendan Dolan in de eerste kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Hij bereikte de laatste acht op woensdag na een overwinning op Robert Thornton. Na afloop liet hij weten uit te zien naar de ontmoeting met Dolan, wat hun tweede treffen wordt op dit toernooi. Eerder versloeg hij hem al met 5-1 in de groepsfase. “Ik ben geweldig in vorm en de volgende game is Brendan Dolan – hij is een goede speler tegen wie ik in de groep speelde en ik hoop I dat ik hem opnieuw kan verslaan. Dat is het volgende doel in dit toernooi,” zei Van Gerwen woensdag zijn zege op Thornton.

Dolan is geen onbekende voor Van Gerwen. Ze troffen elkaar al achttien keer eerder en daarbij kwam van Gerwen vijftien keer als sterkste uit de bus. Dolan won slechts drie partijen, de laatste keer dat hij Mighty Mike de baas bleef was alweer even terug. Dat was in juni 2014 toen Van Gerwen in de halve finale sub match verloor van Dolan tijdens de PDC World Cup of Darts.

De enige andere wedstrijd die vanavond wordt gespeeld tijdens de Grand Slam of Darts wordt ook een topaffiche om de vingers bij af te likken. Peter Wright treft Phil Taylor. De mannen zijn elkaar de afgelopen jaren al vaak tegengekomen, in totaal speelden ze 28 wedstrijden tegen elkaar. De stand daarin wijst nog wel naar het voordeel van Taylor die 17 keer won tegenover 7 zeges van Wright. Drie keer was er gelijkspel. Maar kijkend naar de afgelopen twee jaar zie je een ander beeld: de zeges wisselen elkaar af en overwinning van Taylor werd meestal gevolgd door een zege van Wright. De Schot won de laatste keer dat ze elkaar troffen, dat was eerder deze maand tijdens de halve finales van de World Series Of Darts Finals. Wright was toen met 11-10 net iets sterker dan Taylor.

Wedden op de Grand Slam of Darts 2016

Grand Slam of Darts Uitslagen donderdag 17 november 2016

Jamie Hughes 9-10 Chris Dobey
Benito van de Pas 2-10 James Wade
Gary Anderson 10-9 Danny Noppert
Raymond van Barneveld 10-7 Glen Durrant

Programma Grand Slam of Darts vrijdag 18 november 2016

Kwartfinales
Michael van Gerwen v Brendan Dolan
Peter Wright v Phil Taylor

Back To Top