Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Grand Slam of Darts 2015: Van Gerwen – Huybrechts

Kim Huybrechts Grand Slam of Darts 2015

Grand Slam of Darts 2015. Raymond van Barneveld heeft gisteren de halve finale van de Grand Slam of Darts bereikt na een overwinning op Mark Webster. Ook Phil Taylor verzekerde zich van een plaats bij de laatste vier. Vandaag speelt Michael van Gerwen tegen Kim Huybrechts.

Afgelopen jaar speelde Van Gerwen ook tegen Kim Huybrechts in de kwartfinale en verloor. De Belg gooide in diezelfde wedstrijd bovendien ook nog eens een negendarter. Vanavond krijgt de Brabander dus de ultieme kans om zich te revancheren én in de race te blijven om zijn allereerste Grand Slam-titel ooit te behalen.

“Het wordt een fantastische wedstrijd tegen Kim. Afgelopen jaar verloor ik van hem, maar deze week heb ik maar één doel en dat is om dit toernooi te winnen”, vertelde Van Gerwen op de website van de PDC. “Als ik zo speel als ik donderdag heb gedaan voel ik me onoverwinnelijk, maar veel spelers kunnen net zo sterk spelen. Ik heb onlangs verloren met een gemiddelde van 111, dus er bestaat geen enkele garantie,” aldus van Gerwen. Donderdag speelde hij in de tweede ronde tegen Steve Beaton en behaalde een gemiddelde van 109.

Van Gerwen groot favoriet volgens bookmakers

De bookmakers geloven er heilig in dat Huybrechts zijn kunststuk van afgelopen jaar niet zal herhalen. Voor Van Gerwen noteert 888sport 1.17 voor de zege – waarvoor Huybrechts maar liefst 5.70 noteert. Huybrechts wordt overigens ook gezien als de meest onwaarschijnlijke winnaar van de Grand Slam of Darts 2015: 888sport noteert nu 26.00 tegenover 1.80 voor Michael van Gerwen.

Raymond van Barneveld haalde niet zo’n hoog gemiddelde in zijn partij tegen Mark Webster; Barney’s gemiddelde lag op 95.37 terwijl dat van Webster op 96.86 lag. Ook gooide de Welshman maar liefst tien keer een 180 tegenover vier van de Hagenaar. Maar Van Barneveld had een subliem checkout-percentage van 53%. Van Barneveld was uiteindelijk met 16-12 te sterk voor Webster.

Webster behaalde de kwartfinale na een indrukwekkende zege op wereldkampioen Gary Anderson. Hij opende goed tegen Van Barneveld en pakte de eerste leg, om zijn tegenstander meteen al langszij te zien komen voor 2-1. Webster kon nog gelijkmaken tot 2-2, maar daarna liep van Barneveld uit naar 6-2 en zou ondanks pogingen van Webster om zijn achterstand in te lopen,het initiatief niet meer uit handen geven. Ook niet toen Webster in de slotfase wist terug te komen tot 13-12. Van Barneveld trok de drie volgende legs naar zich toe en verzekerde zich van een halve finaleplaats waarin hij zondagmiddag speelt tegen Phil Taylor.

Taylor plaatst zich makkelijk voor halve finale

Phil Taylor Grand Slam of Darts 2015Taylor plaatste zich zonder al te veel moeite voor de halve eindstrijd. Zijn tegenstander was Robert Thornton die hem tot 3-3 goed bij kon houden. Daarna nam ‘The Power’ afstand en liep uit naar 6-3 met onder andere een tiendarter. Thornton kon daarna nog een aantal legs pakken, maar voor elke leg pakte Taylor er een veelvoud. Het werd uiteindelijk 16-7 in het voordeel van de zestienvoudige wereldkampioen.

Vanavond staan de resterende kwartfinales op het programma. Behalve Michael van Gerwen vs Kim Huybrechts spelen ook Michael Smith en Adrian Lewis tegen elkaar. Smith is de protégé van Gary Anderson en in 2013 was hij de wereldkampioen onder 21. Inmiddels staan hij negende op de PDC Order of Merit. Lewis, de tweevoudig wereldkampioen, is favoriet volgens 888sport die 1.67 voor hem noteert. Smith noteert 2.20 voor de zege. Dit terwijl in de negen partijen die de mannen tegen elkaar speelden, Smith zes keer de sterkere was.

Programma Grand Slam of Darts 2015 kwartfinales

Zaterdag 14 november 14 (20.00-23.00 uur)
20.10 uur: Michael Smith 2.20 – Adrian Lewis 1.67
21.30 uur: Michael van Gerwen 1.14 – Kim Huybrechts 5.70

Quoteringen van 888sport, lees hier meer over wedden op darts.

Wie wint het Grand Slam of Darts 2015? De favorieten volgens 888sport:

  1. Michael van Gerwen @1.80
  2. Phil Taylor @2.90
  3. Adrian Lewis @12.00
  4. Raymond van Barneveld @13.00
  5. Michael Smith @17.00

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 14.11.2015.

Back To Top